العالم - تونس
ایرنا به نقل از پایگاه خبری تونسی« الشروق » -- در این جلسه، اوضاع امنیتی تونس و همچنین اوضاع امنیتی منطقه و جهان و همچنین نتایح اولیه فعالیت برخی موسسه های اقتصادی حیاتی این کشور بررسی شد.
مقام های تونسی در این جلسه به بررسی پدیده خشونت و مهاجرت غیر قانونی و اقدام های صورت گرفته برای مبارزه با آن پرداختند و برنامه راهبردی ملی این کشور برای تامین امنیت مرزهای تونس تصویب شد.
رئیس جمهوری تونس در این نشست بر ضرورت تامین امنیت اقتصادی و اجتماعی شهروندان به عنوان بخشی مهم از امنیت ملی این کشور تاکید کرد .
حالت فوق العاده در تونس چندین بار در تاریخ معاصر این کشور به ویژه طی انقلاب سال 2011 که نتیجه آن سرنگونی حکومت «زین العابدین بن علی» دیکتاتور این کشور بود، اعلام شده است.حالت فوق العاده کنونی در این کشور از 24 نوامبر سال 2015 میلادی و پس از حمله مسلحانه به منطقه توریستی «سوسه» آغاز شده و پیوسته تمدید شده است.
در این حمله مسلحانه، یک فرد به هتلی در شهر سوسه حمله کرد و 40 گردشگر را که اغلب خارجی بودند، کشت و 38 تن دیگر را زخمی کرد.30 تن ازقربانیان انگلیسی بودند.
بر اساس قانون تونس، مقام های این کشور می توانند در صورت احساس خطری که نظم عمومی را بر هم زند یا در زمان روی دادن حادثه ای که جنبه فاجعه ملی داشته باشد، در بخشی از این کشور یا در همه مناطق آن حالت فوق العاده اعلام کنند.
در حالت فوق العاده، وزیر کشور می تواند دستور اقامت اجباری ،جلوگیری از برگزاری تجمع ها، منع رفت و آمد و بازرسی مناطق مختلف در شب و روز ، نظارت بر روزنامه ها و رسانه ها بدون اخذ مجوز ازمقام قضایی را صادر و همچنین مقام های محلی می توانند مانع اعتصاب اتحادیه های مختلف شوند.