با اشاره به افزایش تنش میان آمریکا و کره شمالی؛

برنده صلح نوبل: جهان یک کج خلقی با جنگ اتمی فاصله دارد

دوشنبه 20 آذر 1396
09:47
برنده صلح نوبل: جهان یک کج خلقی با جنگ اتمی فاصله دارد مدیر گروه "کارزار حذف سلاح های هسته ای" (گروه برنده جایزه صلح نوبل) با اشاره به افزایش تنش بین آمریکا و کره شمالی گفت که جهان در وضعیتی است که "یک قهر و کج خلقی می تواند باعث مرگ میلیون ها نفر شود."

العالم ـ اروپا

به گزارش رسانه های خبری که رویداد اعطای جایزه صلح نوبل را مخابره کرده اند، خانم بیاتریس فین مدیر گروه "کارزار حذف سلاح های هسته ای" روز یکشنبه در جریان دریافت جایزه صلح نوبل در اسلو پایتخت نروژ گفت که جهان در وضعیتی است که "یک قهر و کج خلقی می تواند باعث مرگ میلیون ها نفر شود."

"کارزار حذف سلاح های هسته ای" با اشاره به تنش ها میان آمریکا و کره شمالی هشدار داده است که "غرورهای زخمی" جهان را با یک "بحران اتمی" روبرو کرده است.

فین افزود: "ما گزینه ای داریم، پایان سلاح های اتمی یا پایان ما."

بیاتریس فین، مدیر اجرایی کمپین بین‌المللی برای نابودی سلاح هسته‌ای

در ماه های اخیر تنش بر سر برنامه سلاح های اتمی کره شمالی به شدت افزایش یافته است.

خصومت علنی میان دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی گاه به حملات شخصی آن دو به یکدیگر منجر شده است.

رهبران بی مسئولیت کشورهای اتمی

خانم فین در مراسمی در اسلو گفت که "یک لحظه وحشت زدگی" می توند به "نابودی شهرها و مرگ میلیون ها غیرنظامی" در حمله با سلاح های اتمی منجر شود.

او خاطرنشان کرد که خطر استفاده از چنین سلاح هایی "امروز بیش از زمان جنگ سرد است."

"کارزار بین المللی حذف سلاح های هسته ای" ائتلافی از صدها سازمان غیردولتی است که برای تدوین پیمان منع سلاح های اتمی تلاش کرده است.

پیش از اعطای این جایزه در روز یکشنبه بریت ریس آندرسون، رئیس کمیته نوبل، در اخطار مشابهی گفت که "رهبران بی مسئولیت می توانند در هر کشوری که قدرت اتمی است سر کار بیایند."

بیاتریس فین در کنار خانم ستسوکو ترلو، بازمانده ۸۵ ساله حمله اتمی آمریکا به هیروشیما

او در تمجید از "کارزار حذف سلاح های هسته ای" گفت که این گروه موفق شده خطرات سلاح های اتمی را پررنگ و همزمان برای ریشه کن کردن آنها تلاش کند.

او همچنین از خدمات ستسوکو ترلو، بازمانده ۸۵ ساله بمب اتمی هیروشیما، که اکنون از فعالان این گروه است قدردانی کرد.

این خانم ژاپنی بازمانده حمله اتمی آمریکا به هیروشیما خاطرنشان کردکه پس از آن حمله از آوار یک ساختمان فروریخته نجات داده شد گفت که بیشتر همکلاسی هایش که در همان کلاس بودند، زنده سوختند.

کره شمالی و ترامپ

ترامپ به دولت کره شمالی اخطار داده است که اگر جنگ شود "کاملا نابود خواهد شد."

هربرت مک مستر مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته پیش هشدار داد که خطر بالقوه جنگ با کره شمالی هر روز بیشتر می شود.

پیونگ یانگ در ماه نوامبر گفت یک موشک با توانایی حمل کلاهک هسته ای و رسیدن به کل آمریکا را آزمایش کرده است.

"کارزار حذف سلاح های هسته ای"در سال ۲۰۰۷ با الهام گرفتن از کمپین مشابهی برای منع مین تشکیل شد.

این گروه که در ژنو مستقر است راه معرفی یک پیمان منع سلاح های اتمی در سازمان ملل را که در سال جاری امضا ش، هموار کرد.

۱۲۲ کشور در ماه ژوییه از این پیمان حمایت کردند اما 9 قدرت شناخته شده اتمی این گفتگوها را بایکوت کردند و هلند تنها عضو ناتو که حاضر به بحث درباره آن شد علیه آن رای داد.

0% ...

آخرین اخبار

عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران خطاب به آمریکا و اسرائیل: دفعه قبل که خواستید «کار را تمام کنید»، قدرت ایران بیشتر شد.


وزارت کشور فرانسه اعلام کرد در جریان اعتراضات و خشونت‌های اخیر در این کشور، ۲۳۹۷ نفر دستگیر و ۹۹۷ نفر از نیروهای امنیتی زخمی شده‌اند.


لبنان: از ایران خواسته‌ایم که سفیر جدیدی را تعیین کند


سردار حسین محبی، سخنگوی سپاه پاسداران: هرگونه حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران، سرزمین‌های اشغالی را به زمین سوخته تبدیل خواهد کرد.


گفتگو و رایزنی تلفنی وزیران امور خارجه ایران و مصر درباره کاهش تنش در منطقه


وزیر خارجه روسیه به تهران سفر می کند


جهان چگونه بهای تشدید تنش‌ها از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی را می‌پردازد؟


سوریه عرصه تسویه‌ حساب‌های منطقه‌ای؛ عربستان سعودی + فیلم


سرلشکر عبداللهی: برای تصمیم‌های احمقانه دشمن لحظه‌شماری می‌کنیم


چند شهید و زخمی در حمله متجاوزان سعودی در استان صعده + فیلم