العالم-ایران/اقتصادی
به گزارش بلومبرگ، نفتکش سانچی حامل یک میلیون بشکه میعانات از ایران به مقصد کره جنوبی بوده که قابلیت اشتعال بالایی داشته و در تولید پتروشیمی استفاده میشود. این نفتکش روز شنبه با یک کشتی باربری چینی برخورد کرد که بر اثر این برخورد بلافاصله آتش گرفت و ۳۲ خدمه این کشتی ناپدید شدند.
طبق اعلام گارد ساحلی کره جنوبی که در عملیات امداد و نجات حضور دارد، این نفتکش همچنان در آتش میسوزد و محموله آن باعث ادامه این آتشسوزی شده است.
یک مقام گارد ساحلی کره جنوبی اظهار کرد: میعانات نسبت به نفت خام یا سوخت قابل اشتعالتر بوده و بخشی از محموله این نفتکش به جای راه یافتن به دریا، خواهد سوخت. وی در ادامه افزود: هر گونه صدمات محیط زیستی ناشی از این سانحه رصد میشود.
با اینهمه در حالی که محموله این نفتکش شعلهور است، گازهایی که از آن متصاعد می شوند، فوقالعاده سمی هستند در نتیجه پرسنل امدادرسانی نمیتوانند به راحتی نزدیک این کشتی فعالیت کنند.
طبق اعلام وزارت حمل و نقل چین، شرایط جوی و دریا در این منطقه نیز مانع عملیات امدادرسانی شدهاند.
اگر همه محموله این نفتکش به جای سوختن وارد دریا میشد، این آلودگی به یکی از بزرگترین آلودگیهای ناشی از یک نفتکش سانحه دیده در طی پنج دهه گذشته تبدیل میشد.
محموله حدود ۱۵۰ هزار تنی داخل نفتکش سانچی بسیار بزرگتر از محموله ۳۵ هزار تن نفت خام است که از کشتی اکسون والدز در نزدیکی آلاسکا به دریا راه یافت. این آلودگی نفتی در سال ۱۹۸۹ به نابودی هزاران گونه دریایی و صدمات محیط زیستی بلندمدت منجر شد.
نفتکش سانچی که با کشتی "سی اف کریستال" در حدود ۱۶۰ مایل دریای سواحل شانگهای برخورد کرد، در خطر انفجار و غرق شدن قرار دارد. این در حالی است که چین، کره جنوبی و آمریکا همچنان به عملیات جستوجو برای یافتن خدمه این کشتی که ۳۰ ایرانی و ۲ بنگلادشی بودند، ادامه میدهند.
پیکر یکی از این ملوانان روز دوشنبه پیدا شد. همه خدمه کشتی باری "سی اف کریستال" که حامل غله از آمریکا به چین بود، نجات پیدا کردهاند.
به گفته سخنگوی شرکت "هانوا توتال پتروشیمی" که خریدار محموله سانچی بود، ارزش این محموله حدود ۶۰ میلیون دلار بوده است.
ایسنا