العالم-سوریه
منابع خبری شامگاه چهارشنبه اعلام کردند که ارتش سوریه و نیروهای مقاومت فرودگاه نظامی «ابوالظهور» واقع در ریف ادلب را آزاد کرداند.
با این حال، گروه اطلاع رسانی «الاعلام الحربی» صبح امروز (پنجشنبه) اعلام کرد، اخباری که در رسانهها درباره سیطره ارتش سوریه بر فرودگاه ابوالظهور واقع در ریف جنوب شرقی ادلب دست به دست میشود، صحت ندارد.
به گفته این گروه، نزدیکترین منطقه به فرودگاه که تحت سیطره ارتش است، «تل سلمو» است که در جنوب غرب این فرودگاه واقع شده است.
اما نیروهای مقاومت روز گذشته موفق شدند کنترل چندین روستا و شهرک را به دست گیرند: رسم النیاص، العزیزیة، جب الابیض، رئیفه، البیاعه الصغیره، البیاعه الکبیره، راس العین، البویدر، کولة البویدر، رسم الجحش، رسم البرج، العادلیه، ام طماخ، رسم الخشوف، زفیر صغیر، زفیر کبیر، رسم الدبشیة، رسم عابد، رسم عابد بویطة، ام جرین و أم جورة.
نیروهای سوری بعد از ظهر روز گذشته با آزاد کردن «البیاعه الصغیره» خود را به دو کیلومتری فرودگاه ابوالظهور رساندند.
در حال حاضر درگیریهای شدیدی میان ارتش سوریه و تروریستها در اطراف فرودگاه گزارش شده است.
«حسن صوفان» مسئول کل گروه تروریستی «احرار الشام» امروز اعلام کرد که گروههای تروریستی حاضر در حومه «حماه» و «ادلب» عملیاتی تحت عنوان «وإن الله على نصرهم لقدیر» را آغاز کردهاند.
عملیات تروریستها در حومه شمال شرقی حماه و حومه جنوب شرقی ادلب متمرکز بوده و هدف آنان مقابله با پیشروی ارتش سوریه در این مناطق است.
نیروهای سوری با این عملیات قصد دارند فرودگاه ابوالظهور را آزاد و بدین ترتیب منطقه گستردهای میان حومه حماه و حلب را محاصره کنند که اکنون در اشغال گروههای تروریستی از جمله «جبهه النصره» قرار دارد.
در همین راستا، تروریستهای «فیلق الشام»، «جیش النصر»، «ارتش آزاد ادلب»، «جیش النخبه» و «ارتش دوم» با صدور بیانیهای اعلام کردند که اتاق عملیات موسوم به «رد الطغیان» را تشکیل دادهاند.
اهمیت فرودگاه نظامی ابوالظهور
فرودگاه ابوالظهور دومین پایگاه نظامی بزرگ ارتش سوریه در شمال این کشور است که تروریستهای جبهة النصرة و «الحزب الإسلامی الترکستانی» در سپتامبر ۲۰۱۵ آن را به اشغال خود درآوردند.
پس از اشغال این فرودگاه، تقریبا حضور نظامی نیروهای سوری در این استان به پایان رسید؛ به جز شهرکهای شیعهنشین «فوعه و کفریا» که هنوز به اشغال تروریستها درنیامده است.
ابوالظهور از نظر راهبردی و نظامی از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ زیرا بین استانهای ادلب و حماه واقع شده و دارای 22 باند است.
این فرودگاه 50 کیلومتر با ادلب، 50 کیلومتر با حلب، 36 کیلومتر با منطقه «خناصر»، 30 کیلومتر با «سراقب» و 37 کیلومتر با «وادی الضیف» فاصله دارد و مساحت تقریبی آن 8 کیلومتر مربع است.
فارس