العالم ـ ایران ـ اقتصادی
علی اکبر مرزبان روز دوشنبه با اشاره به سانحه نفتکس سانچی افزود: در این اتفاق ناگوار، شرکت ملی نفتکش، سازمان بنادر و دریانوردی و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران هماهنگی های زیادی با یکدیگر داشتند و در بحث اعزام تیم کارشناسی، پیگیری سرنوشت پیکرهای خدمه کشتی، اعزام تکاورهای نیروی دریایی ارتش و سایر فعالیتهای مربوط به این حادثه، همکاری قابل قبولی بین این سه دستگاه صورت گرفت.
وی با بیان این که حادثه سانچی خارج از آب های کشور و به عنوان یک اتفاق نادر و خاص رخ داد، گفت: حوادث دریایی در دنیا به تعداد زیادی اتفاق می افتد و همه آن ها در سازمان بین المللی دریانوردی ثبت می شود، اما حادثه نفتکش سانچی اتفاقی بود که به ندرت در دنیا رخ می دهد و همه پرسنل آن جان خود را از دست دادند.
مدیرکل امور دریانوردان و سازمان های تخصصی بین المللی با اشاره به اینکه جان پرسنل، ساختمان نفتکش، محموله و مسائل زیست محیطی پیش آمده ناشی از انفجار محموله کشتی به عنوان مهمترین بخش های حادثه سانچی مطرح هستند، خاطرنشان کرد: ما تا آخرین لحظه پیگیر مسائل مربوط به سانحه سانچی خواهیم بود، هرچند که وظیفه شرکت ملی نفتکش و سازمان بنادر و دریانوردی در این رابطه تعریف شده است.
وی بیان کرد: بر اساس قوانین بین المللی، کشورهای ذینفع در حادثه مذکور باید در جریان موضوع باشند که در مورد سانحه سانچی چهار کشور، ایران، چین، هنگ کنگ و پاناما هستند.
مدیرکل امور دریانوردان و سازمان های تخصصی بین المللی سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تیم عملیاتی و تحقیقاتی این سازمان در حادثه سانچی به خوبی عمل کرد، گفت: وظیفه اصلی سازمان بنادر و دریانوردی مشارکت فعالانه و نقش رهبری در انجام تحقیقات مربوط به سوانح دریایی به عنوان مرجع حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران است.
مرزبان بر اساس گزارش پایگاه خبری سازمان بنادر و دریانوردی افزود: سازمان بنادر و دریانوردی از یک سو با مرجع دریایی چین و از سوی دیگر با شرکت ملی نفتکش به طور مستقیم در ارتباط است، هر چند که پیگیری مسائل مربوط به سانحه سانچی اقدامی ملی است و نیازمند رایزنی های دیپلماتیک در سطح بالای سیاسی بوده و وزارت امور خارجه و وزارت تعاون کار و رفاه امور اجتماعی پیگیر مساله هستند.
مدیرکل امور دریانوردان و سازمانهای تخصصی بینالمللی سازمان بنادر و دریانوردی اظهار داشت: هم اکنون سازمان بنادر و دریانوردی به لحاظ فنی در کمیته چهارجانبه سانحه سانچی نقش برجسته خود را ایفا میکند.
به گزارش ایرنا، 16 دی یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی که حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی بود، برخورد کرد.
در این حادثه، 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی نفتکش سانچی جان خود را از دست دادند و علت بروز این حادثه در آبهای چین همچنان در دست بررسی است.