ترامپ تلفنی با ماکرون و شی جین‌پینگ گفت‌وگو کرد

ترامپ تلفنی با ماکرون و شی جین‌پینگ گفت‌وگو کرد
شنبه 19 اسفند 1396 - 20:21

رئیس‌جمهور آمریکا در تماس تلفنی با همتایان فرانسوی و چینی‌اش درباره مسائل مختلف از جمله مناقشه اتمی شبه جزیره کره گفت‌وگو کرد.

العالم - آمریکا

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تلفنی با همتایان فرانسوی و چینی‌اش درباره مسائل مختلف از جمله توافق برای دیدار با رهبر کره شمالی گفت‌وگو کرده است.

ترامپ درباره تماسش با رئیس‌جمهور چین، در توییتر نوشت: «با "شی جین پینگ" رئیس‌جمهور چین گفت‌وگویی طولانی درباره دیدار با "کیم جونگ اون" [رهبر] کره شمالی داشتم. رئیس‌جمهور شی از اینکه ایالات متحده تلاش می‌کند این مسئله را از طریق دیپلماتیک و نه گزینه‌ نامبارک دیگری حل کند، تمجید کرد. چین به کمک ادامه می‌دهد.»

روز گذشته اعلام شد که ترامپ و کیم جونگ اون قرار است برای گفت‌وگو درباره مناقشه اتمی شبه جزیره کره، دیدار مستقیم داشته باشند. در صورت تحقق این توافق، این اولین گفت‌وگوی مستقیم سران دو کشور خواهد بود. چین و کره جنوبی از این توافق استقبال و ابراز امیدواری کرده‌اند که مناقشه اتمی به صورتی دیپلماتیک حل شود.

رئیس‌جمهور آمریکا دیروز در این باره با «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه هم تلفنی صحبت کرده است. بنا بر بیانیه امروز کاخ سفید، «دو رئیس‌جمهور درباره تصمیم رئیس‌جمهور ترامپ برای ملاقات با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی برای اطمینان از هسته‌ای‌زدایی دائم و کامل شبه جزیره کره، رایزنی کردند.»

طرفین در این تماس درباره تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه بر واردات فولاد هم گفت‌وگو کرده‌اند. آمریکا یکی از بزرگترین واردکنندگان فولاد در جهان است و تعرفه‌گذاری بر واردات این کالا تأثیر مستقیمی بر اقتصاد اروپا دارد. مقام‌های اروپایی گفته‌اند ترامپ با در پیش گرفتن سیاست‌های حمایت‌گرایانه، تجارت آزاد را زیر سوال برده و جنگ تجاری‌ای به راه می‌اندازد که به نفع هیچ‌کس نیست.

بنا بر اعلام کاخ سفید، ترامپ به ماکرون گفته است که تصمیم اخیراش «برای محافظت از امنیت ملی [ایالات متحده] ضروری و متناسب است.»

بحران سوریه، دیگر مسئله‌ای بوده که بنا بر اعلام کاخ سفید ترامپ و ماکرون درباره آن صحبت کرده‌اند. در این بیانیه آمده است: «هر دو رئیس‌جمهور رژیم اسد و حامیان روسی و ایرانی‌اش را به دلیل جنایاتی که انجام داده، از جمله بمباران غوطه شرقی، به شدت محکوم کردند.»

در حالی که ارتش سوریه در آستانه بازپس‌گیری منطقه غوطه شرقی از گروه‌های تروریستی وابسته به القاعده است، کشورهای غربی بار دیگر دولت سوریه را به ارتکاب جنایات جنگی متهم کرده‌اند. این در حالی است که حملات راکتی تروریست‌ها از این منطقه به دمشق پایتخت سوریه به صورت روزانه ادامه دارد و تاکنون ده‌ها کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

شورای امنیت سازمان ملل هفته گذشته با تصویب قطعنامه‌ای برقراری آتش‌بس 30 روزه در سوریه را خواستار شد، اما گروه‌های وابسته به القاعده و داعش را مستثنی کرد. بنا بر اعلام مرکز روسی نظارت بر آتش‌بس، با وجود آنکه ارتش سوریه در غوطه روزانه 5 ساعت آتش‌بس برقرار کرده و مسیری امن برای خروج غیرنظامیان ایجاد کرده، اما تروریست‌ها با گلوله‌باران این مسیر مانع خروج غیرنظامیان از این منطقه می‌شوند. دمشق می‌گوید تروریست‌ها با ممانعت از خروج غیرنظامیان، تلاش می‌کنند از آن‌ها با عنوان سپر انسانی استفاده کنند.

فارس

پربیننده ترین خبرها