العالم- فلسطین اشغالی
دسامبر سال گذشته بود که «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در اقدامی یکجانبه ضمن به رسمیت شناختن قدس اشغالی به پایتختی رژیم صهیونیستی، اعلام کرد که سفارتخانه خود را از تلآویو به این شهر منتقل میکند.
این اقدام اعتراضها و مخالفتهای بینالمللی را درپی داشته و بسیاری از کشورهای جهان از جمله انگلیس، فرانسه، آلمان و ژاپن اعلام کردند که از این تصمیم واشنگتن تبعیت نخواهند کرد و تا زمان تاسیس دولت فلسطینی در چارچوب راهکار دو دولتی، سفارتخانه خود را منتقل نمیکنند.
آمریکا اما از آن زمان تا کنون به فراهم کردن مقدمات انتقال سفارتخانه خود از تلآویو به قدس اشغالی پرداخته و بعد از مشخص کردن ساختمانی جدید، تابلوهای راهنمایی مسیرهای منتهی به آن نیز در خیابانهای قدس نصب شد.
احداث ساختمان جدید سفارتخانه آمریکا در قدس طی 6 سال آینده انجام خواهد شد اما با فشار مقامات صهیونیست و ترامپ، فعالیتهای دیپلماتیک سفارتخانه و سفیر واشنگتن هفته آینده در «یوم النکبة» سالروز اشغال اراضی فلسطین و تاسیس رژیم جعلی اسرائیل، به قدس منتقل میشود.
مکان جدید سفارتخانه آمریکا در قدس، دارای زیربنای 6هزار متر مربع در زمینی به وسعت 25هزار متر مربع خواهد بود. همچنین اطراف زمین سفارتخانه، دیواری به ارتفاع 3 متر و یک راه فرار احداث خواهد شد.
محل سفارتخانه جدید در قدس نیز به نام «محله ترامپ» در منطقه آرنونا نامگذاری خواهد شد.
همچنین در حالی که «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی از ترامپ دعوت کرده بود تا در روز افتتاح نمادین سفارتخانه در قدس، حضور داشته باشد و او نیز پذیرفته بود اما اکنون برخی منابع میگویند که ترامپ در این مراسم شرکت نخواهد کرد.
یک مقام ارشد از وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به وبگاه «عروتص شوع» گفت که هنوز هیچ برنامهای برای سفر ترامپ به فلسطین اشغالی و حضور در مراسم افتتاح سفارتخانه در کاخ سفید به بحث گذاشته نشده است.
وی تاکید کرد با اینکه کمتر از یک هفته به افتتاح سفارتخانه آمریکا در قدس مانده اما کاخ سفید هنوز اعلامیهای درباره سفر ترامپ و شرکت در مراسم به آنها ارائه نداده است.
از طرفی اما «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با اشاره به اعتراضات جهانی به این کار میگوید انتقال سفارتخانه آمریکا از تلآویو به قدس برای آنها بهای گزافی را درپی خواهد داشت.
لیبرمن با بیان اینکه انتقال سفارتخانه آمریکا به سادگی و بدون هزینه انجام نخواهد شد، تاکید کرد: «افتتاح سفارت آمریکا در اورشلیم (قدس) بهایی خواهد داشت (اما) ارزش پرداخت آن را دارد. ما باید آماده باشیم تا بهای آن را بپردازیم».
برخی منابع نیز میگویند واشنگتن از تلآویو خواسته تا در ازای انتقال سفارتخانه به قدس، رژیم صهیونیستی نیز باید از چهار محله عربنشین در قدس شرقی عقب نشینی کرده و آنها را به تشکیلات خودگردان تحویل دهد.
همچنین امروز (دوشنبه) با حضور «نیر برکت» شهردار صهیونیست قدس اشغالی، تابلوهای راهنمایی مسیر سفارتخانه آمریکا در این شهر نصب گردید.
طبق قطعنامه 478 شورای امنیت هیچ کشوری اجازه ندارد نمایندگی دیپلماتیک (سفارتخانه و کنسولگری) در شهر قدس تاسیس کرده یا تصمیمی درباره وضعیت آن بگیرد.
همچنین شورای امنیت در روزهای پایانی سال 2016 با تصویب قطعنامه 2334 ساخت هرگونه واحد یهودینشین یا شهرک جدید در اراضی خصوصی فلسطینیان شامل قدس شرقی و کرانه باختری را ممنوع اعلام کرد.