العالم - ایران / سیاسی
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار «اواندرو رومن» رئیس گروه دوستی پارلمانی برزیل با بیان اینکه روابط ایران و برزیل در ابعاد مختلف گسترده است، گفت: ظرفیتهای فراوان دیگری برای توسعه ارتباطات بین دو کشور، بهویژه در زمینه اقتصادی وجود دارد که باید فعالتر شود.
وی با اشاره به اینکه رئیسجمهور پیشین برزیل، آقای لولا علاقهمند به نقشآفرینی در حل مسئله هستهای ایران بود، افزود: ایشان به همراه آقای اردوغان به ایران سفر کردند و توافقی در موضوع هستهای صورت گرفت، اما آمریکاییها این توافق را نپذیرفتند، چرا که نمیخواستند جز خودشان فردی وارد مذاکره با ایران شود.
رئیس قوه مقننّه با بیان اینکه آمریکاییها از طریق جناب «سلطان قابوس» سلطان عمان پیغام دادند که علاقهمند به توافق با ایران هستند، ادامه داد: ما در راستگویی آمریکاییها تردید داشتیم؛ لذا به آمریکایی گفته شد که ابتدا باید غنیسازی صلحآمیز ایران را بپذیرند و سپس وارد مذاکره شویم.
**آمریکاییها از روز نخست در برجام درست عمل نکردند
لاریجانی یادآور شد: پس از مدتی، اوباما با ارسال نامهای به ایران عنوان کرد که غنیسازی کشورمان را قبول داشته و خواهان به نتیجه رسیدن مذاکرات است که ایران پس از مشاهده این نامه، مذاکرات را آغاز کرد.
وی با بیان اینکه توافق هستهای بین دو کشور منعقد نشد، بلکه توافقی بینالمللی بود، افزود: سازمان ملل و شورای امنیت این توافق را تأیید کردند، اما آمریکاییها از روز نخست درست عمل نکردند. چه زمان آقای اوباما و چه زمان ترامپ و به صورت مستمر سرمایهگذاران را ترساندند.
رئیس مجلس ادامه داد: برخی از کشورها عهدشکنیهای آمریکا را نپذیرفته و سرمایهگذاری در ایران را آغاز کردهاند.
لاریجانی با اشاره به اینکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی 10 مرتبه گزارش ارائه داده که ایران به تعهدات خود عمل کرده است، اظهار داشت: آمریکاییها به تعهدات خود عمل نکرده و بیاعتمادی در صحنه بینالملل ایجاد کردند. اروپاییها نیز این موضوع را قبول دارند، لذا ظاهرا با آمریکاییها فقط باید با زبان زور صحبت کرد و راهحل دیگری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه ایران از سرمایهگذاری شرکتهای برزیلی در کشور استقبال میکند، افزود: در حال حاضر برخی شرکتهای اروپایی قراردادهایی با ایران منعقد کردهاند.
رئیس مجلس ادامه داد: در زمینه محیط زیست، راهآهن، محصولات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و دارویی، زمینههای خوبی برای توسعه روابط دو کشور وجود دارد.
لاریجانی بر توسعه روابط بانکی ایران و برزیل برای تسهیل روابط بازرگانان تأکید کرد و اظهار داشت: اتاق بازرگانی دو کشور باید فعال شوند و شرکتهای دو کشور با یکدیگر فعالیت کنند.
**مذاکرات گروه دوستی برزیل و ایران درباره بازی دوستانه تیمملی فوتبال ایران و برزیل
همچنین «اواندرو رومن» رئیس گروه دوستی پارلمانی برزیل و ایران نیز در این دیدار بر گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور با حمایت پارلمانها تأکید کرد و افزود: سفرای ایران و برزیل میتوانند به گسترش روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور کمک کنند تا این روابط به تعادل برسد.
فیلیپ مایا نماینده کنگره برزیل نیز در این دیدار با بیان اینکه روابط اقتصادی و سیاسی دو کشور باید گسترش یابد، گفت: پارلمانهای دو کشور میخواهند روابط دو کشور در ابعاد مختلف گسترش یابد و از آن حمایت میکنند.
وی با تأکید بر لزوم افزایش روابط دیپلماتیک دو کشور ادامه داد: سفر هیئت پارلمانی ایران به برزیل میتواند زمینهساز روابط سیاسی، دیپلماتیک، اقتصادی و ورزشی بین دو کشور باشد.
رئیس گروه دوستی پارلمانی برزیل و ایران تصریح کرد: روز گذشته مذاکراتی درباره بازی دو تیم ملی فوتبال ایران و برزیل صورت گرفته که موضوعات ورزشی نیز میتواند به گسترش روابط کمک کند.
سفیر برزیل در ایران نیز در ادامه این دیدار با تأکید بر گسترش روابط دو کشور، گفت: حجم روابط تجاری دو کشور باید گسترش یابد و زمینه برای سرمایهگذاری شرکتهای برزیلی در ایران فراهم شود؛ چرا که شرکتهای برزیلی علاقهمند به سرمایهگذاری در ایران در حوزههای مختلف حمل و نقل، کشاورزی و نفت و گاز هستند و پارلمانها میتوانند آن را تسهیل کنند.
تسنیم