العالم ـ فلسطین اشغالی
شورای حقوق بشر سازمان ملل با ۲۹ رای موافق، ۱۴ رای ممتنع و رای مخالف دو کشور آمریکا و استرالیا به تشکیل کمیتهای حقیقتیاب برای بررسی نقض حقوق فلسطینیها توسط رژیم صهیونیستی رای داد.
ابراهیم خریشه، نماینده فلسطین در این شورا خواستار تشکیل کمیته حقیقتیاب برای تحقیقات در زمینه جرایم رژیم صهیونیستی در حق فلسطینیها شده و آمادگی فلسطین را برای همکاری با کمیته جهت معرفی طرفی که در حقیقت قوانین بینالمللی را نقض میکند، اعلام کرد.
خریشه در ادامه با اشاره به کارشکنی نماینده آمریکا در شورای امنیت علیه تلاشهای طرف فلسطینی برای دستیابی به راههایی جهت تحقیقات در این زمینه تاکید کرد: شورای حقوق بشر باید کمیته حقیقتیاب را برای بررسی شرایط به وجود آمده اعزام کند.
نماینده فلسطین در شورای حقوق بشر افزود: علاوه بر بیانیههای متعدد کشورها درخواست روشنی از سوی دبیرکل سازمان ملل و دبیرکل اتحادیه عرب برای آغاز تحقیقات مستقیم درباره رخدادهای نوار غزه وجود دارد.
وی تاکید کرد: هیچ یک از تظاهرکنندگان فلسطینی روز ۱۴ این ماه از هیچ سلاح گرم و کشندهای استفاده نکردهاند.
زید بن رعد الحسین، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل تاکید کرد: باید اشغالگری پایان یافته و تحقیقاتی بینالمللی، مستقل و بی طرف درمورد حوادث اخیر نوار غزه آغاز شود.
بن رعد با اشاره به لزوم بررسی اقدامات متجاوزانه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینیان و محاکمه عاملان این خشونتها گفت: از زمان آغاز اعتراضات در ۳۰ مارس، ۸۷ فلسطینی به ضرب گلوله سربازان اسرائیلی به شهادت رسیدند که ۱۲ تن از آنها کودک بودند. همچنین بیش از ۱۲ هزار فلسطینی دیگر در این درگیریها زخمی شدند. آنچه رخ داده نقض حقوق بشر و توافقنامه ژنو ۴ محسوب میشود.
به گزارش اینسا به نقل از المیادین، این مسئول سازمان ملل افزود: حوادث جاری در نوار غزه از سال ۲۰۱۴ تاکنون خونینترین درگیریها و تحولات بوده و فلسطینیها هیچگونه سلاحی به همراه نداشته و هیچ خطری را برای سربازان اسرائیلی ندارند.
وی در ادامه به مشکلات مردم فلسطین به ویژه در نوار غزه اشاره کرد و گفت: بیش از دو میلیون تن در این منطقه در محاصره بوده و از فقر و مشکلات معیشتی بسیار رنج میبرند و هیچ اقدامی برای لغو محاصره این منطقه انجام نشده و نرخ بیکاری روبه افزایش است.علاوه بر اینها هیچگونه خدمات و امکانات بهداشتی و درمانی برای ساکنان غزه وجود ندارد.
واکنش رژیم صهیونیستی
پس از صدور این بیانیه وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد: اسرائیل به طور کلی تصمیم شورای حقوق بشر را که بار دیگر ثابت کرد "یک نهاد ضد اسرائیلی" است رد میکند.
در ادامه این بیانیه ادعا شده شورای حقوق بشر نهادی است که "نفاق و دورویی" بر آن حاکم است و نتایج کمیته حقیقتیاب نیز از پیش مشخص است. برای همه روشن است که هدف شورا بررسی حقایق نبوده بلکه نقض "حق" اسرائیلیها در دفاع از خود و "مشروعیتشان" و حرکتی علیه دولت یهودی است.
استقبال گروههای فلسطینی
جنبش حماس نیز در بیانیهای ضمن استقبال از این تصمیم شورای حقوق بشر برای تشکیل کمیته حقیقتیاب در نوار غزه از جامعه بینالملل و دادگاه کیفری بینالمللی خواست اسرائیل را بابت جرایم و نقض حقوق فلسطینیها مورد محاکمه قرار دهد و بار دیگر از مردم مظلوم فلسطین حمایت کند.
صائب عریقات، دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین نیز با استقبال و تقدیر از این تصمیم شورای حقوق بشر سازمان ملل در بیانیهای از موضعگیری تمامی کشورهایی که از حق و عدالت حمایت کردهاند به ویژه ۲۹ کشوری که به این تصمیم رای دادند، تقدیر کرد.
عریقات در بیانیه مذکور تاکید کرد: این اقدام تصمیمی درست در برابر مساله اشغالگری و محاکمه این رژیم بابت نقض قوانین بینالمللی و حقوق بشر و توقف جرایم آن و نیز کمک به تحقق حقوق قربانیها و برقراری عدالت است.
دبیرکل کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین در ادامه از موضعگیری دو کشور آمریکا و استرالیا علیه این تصمیم و نیز ۱۴ کشوری که از شرکت در این رایگیری خودداری کردند، انتقاد و تاکید کرد: پیام این کشورها برای اسرائیل تشویق این رژیم به ارتکاب جرایم بیشتر در حق غیرنظامیان و بردن منطقه به سوی گردابی لامتناهی از افراط گری و هشدار است.
این مسئول سازمان آزادی بخش فلسطین در ادامه این سوال را مطرح کرد: چرا آمریکا که از اسرائیل حمایت کرده و برداشت خواست خود را از راهپیماییهای بازگشت دارد، با اعزام کمیتهای حقیقتیاب برای اثبات ادعاهای اسرائیل مخالفت میکند.
عریقات در پایان تاکید کرد: فلسطین از کمیته حقیقتیاب به شکل کامل حمایت کرده و به اقدامات سیاسی و قانونی خود در تمامی نهادهای بینالمللی، عربی و اسلامی برای محاکمه اشغالگران تا پایان یافتن مساله اشغالگری و تحقق حاکمیت ملی فلسطین براساس مرزهای ۱۹۶۷ و پایتختی قدس شرقی ادامه میدهد.