دردسر تازه رشوه سعودی‌ها برای انگلیسی‌ها

يکشنبه 29 مرداد 1391
14:43
دردسر تازه رشوه سعودی‌ها برای انگلیسی‌ها ماجراي رشوه دادن و رشوه گرفتن شاهزاده‌هاي سعودي در معاملات تسليحاتي و تجاري داستاني بلند دارد و هر از چند گاهي يکي از دسته‌گل‌هايي که آنها در اين معاملات به آب داده‌اند در رسانه‌ها منتشر مي‌شود.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، در تازه‌ترین رسوایی شاهزاده‌ها و مقامات سعود، روزنامه ساندي تايمز انگلیس گزارش داد، وزارت دفاع در حال تحقيق درباره پرداخت رشوه 5/9 ميليون پوندی به مسوولان سعودي از سوي يك شركت امنيتي بريتانيايي است.

"جان انگد توماس" نويسنده اين گزارش، در مورد ماجرای این رشوه‌دهی و سوابق آن نوشت: پيمانكار انگليسي وزارت دفاع حتي پس از اطلاع وزارتخانه از موضوع رشوه، پرداخت مبلغ ياد شده را در مدت دو سال متوقف نكرد.

به نوشته روزنامه ساندي تايمز، با استناد به اسناد محرمانه ، شركت "جي.پي.تي" اداره برنامه ريزي

كه وارد كننده تجهيزات نظامي براي عربستان به ارزش دو ميليارد دلار است، مبلغ ياد شده را در حساب‌هاي محرمانه در جزيره كايمان واريز كرده كه پس از بررسي اين حساب‌ها، مشخص شده، صاحب يكي از اين حساب‌ها، متعلق به یکی از اعضاي خاندان آل سعود حاکم بر کشور عربستان است.

 به گفته توماس افشاي اين پرونده جديد رشوه ممكن است "ديويد كامرون" نخست وزير انگليس را درگير بحراني ديپلماتيك كند .

در اين گزارش آمده است: درسال 2006 توني بلر، نخست وزير وقت انگليس تحقيق درباره پرداخت رشوه به مسوولان عربستان از سوي شركت پي.آي.اي را به بهانه حفظ امنيت ملي انگليس متوقف كرد.

در این رشوه دهی که به معامله یمامه معروف بود، برای خرید 72 فروند جنگنده مدرن یورو فایتر، شرکت سازنده بیش از دو میلیارد دلار رشوه به مقامات سعودی به خصوص بندر بن سلطان رئیس فعلی سازمان اطلاعات عربستان پرداخت کرده بود.

در مجموع مقامات سعودی برای به حق‌العمل‌کاری در معاملات هنگفت نظامی و تجاری روی آورده و در قبال دریافت میلیون‌ها و گاه میلیادرها دلار رشوه، حاضر می‌شوند قراردادهایی را طرف‌های خارجی به امضا برسانند.

0% ...

آخرین اخبار

دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام


۲ نوجوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه شدند


وحدت، کشور را در برابر دسیسه استکبار جهانی حفظ می‌کند


کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت


عراقچی: مردم ژاپن باید دولتشان را در قبال جنایات آمریکا پاسخگو کنند


رئیس قوه قضائیه: پیام رهبر معظم انقلاب نقشه راه همه کارگزاران نظام است


تیراندازی در مراسمی در شمال سوئیس یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت