العالم ـ ایران ـ اقتصادی
بنابر گزارش بلومبرگ، بیژن نامدار زنگنه که به وین سفر کرده است، در گفت وگو با خبرنگاران خاطرنشان کرده، هر تصمیمی در اوپک نیاز به اجماع میان اعضا دارد. فکر نمی کنم که در این جلسه به توافقی برسیم. نکته مهمی که می خواهم به آن اشاره کنم این است که اوپک یک سازمان مستقل است و یک سازمان آمریکایی نیست.
وزیر نفت ایران تاکید کرده، اوپک بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست. اوپک سازمانی نیست که از ترامپ دستور بگیرد و آن را اجرا کند. این یک نکته بسیار مهم است. ترامپ تصور می کند که می تواند به اوپک دستور بدهد. او با وضع تحریم علیه دو عضو موسس و مهم اوپک و تولیدکننده مهم نفت، برای بازار نفت مشکلاتی ایجاد کرده است. حالا او از اوپک می خواهد و انتظار دارد که این سازمان چیزهایی را تغییر دهد. به نظرم این منصفانه نیست.
زنگنه با بیان اینکه «برای ما و برخی اعضای دیگر اوپک مهم است که بازار نفت غیر سیاسی باشد» تصریح کرده، بازار نفت اگر براساس اصول عرضه و تقاضا عمل کند، به نفع مصرف کننده و تولیدکننده است. نفت یک سلاح و یک ابزار سیاسی برای استفاده علیه کشورهای دیگر اعم از تولیدکننده و مصرف کننده نیست.
وی خاطرنشان کرده، لازم است که اوپک از این ایده حمایت کند که بازار نفت باید غیرسیاسی شود و هرگونه استفاده از نفت به عنوان سلاح یا ابزار علیه برخی کشورها را محکوم کند.
به گزارش ایرنا، وزیر نفت ایران به منظور شرکت در هفتمین سمینار بین المللی و یکصد و هفتاد و چهارمین نشست اوپک به وین پایتخت اتریش سفر کرده است.
هفتمین سمینار بین المللی اوپک 30 و 31 خردادماه با حضور نمایندگان و مسئولان بلندپایه دولت ها، شرکت ها و محافل علمی در وین برگزار می شود.
شعار اصلی سمینار امسال، «نفت؛ همکاری برای آیندهای پایدار» است.
انتظار می رود در مجموع 750 شرکت کننده در این رویداد حضور یابند.
تقدیم جوایز 2018 اوپک برای پژوهش و روزنامه نگاری از رویدادهای این سمینار است.
همچنین یکصد وهفتاد و چهارمین نشست اوپک اول تیرماه (بیست و دوم ژوئن) برگزار می شود.
براساس پیشبینی کارشناسان، این نشست به دلیل سخنان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و درخواست او از برخی اعضا برای افزایش تولید نفت، یکی از پرچالش ترین نشست ها در سال های اخیر خواهد بود.
عربستان و روسیه در پاسخ به درخواست آمریکا برای افزایش تولید نفت به منظور جبران کاهش صادرات نفت ایران و ونزوئلا به دلیل تحریم های این کشور، قرار است در نشست آتی وزیران نفت اوپک در وین، پیشنهاد افزایش تولید نفت را مطرح کنند.
آنها می خواهند تولید نفت اوپک و همپیمانانش از اول ژوییه (10 تیر) بین 500 هزار تا 1.5میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
درخواست ترامپ از اوپک درحالی است که وی تحریم هایی را علیه مقام ها و صنعت نفت ونزوئلا وضع کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین 18 اردیبهشت از برجام خارج شد و گفت که تحریم ها علیه ایران را بازمی گرداند.
اعضای اوپک در نشست سی ام نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) تصمیم گرفتند تولید خود را به سطح 32 میلیون و 500 هزار بشکه در روز برسانند؛ این تصمیم که از ژانویه 2017 به اجرا درآمد، در نشست های بعدی این سازمان تمدید شد.
اعضای اوپک در نشست یکصد وهفتاد و سوم این سازمان، توافق کاهش تولید را تا پایان سال 2018 تمدید کردند تا هدف حذف مازاد عرضه جهانی نفت به طور کامل محقق شود.
کشورهای غیراوپک به ریاست روسیه نیز اوپک را در توافق کاهش تولید همراهی کردند. سهم این کشورها از کاهش تولید نفت طبق توافق، حدود 600 هزار بشکه در روز است.