العالم – عربستان
"سماح حدید " مدیرخاورمیانه ای سازمان عفو بین الملل گفت: هدف از محاکمه الغمغام ساکت کردن مخالفان در منطقه شرقی عربستان است.
وی افزود: عربستان بیش از همه کشورهای جهان در محاکمه های سیاسی؛ حکم اعدام را اجرا می کند.
وی هنوز به سی سال نرسیده و به هیچ اقدام خشونت آمیزی متهم نیست اما با این حال با خطر اعدام روبرو ست وی اسرا الغمغام فعال حقوقی سعودی است که هم اکنون پس از درخواست دادستانی عربستان برای اعدام وی برای مواضع مخالف سیاسی و حقوقی وی با سیاست های تبعیض و سرکوب با خطر مرگ روبرو ست.
گناه غمغام شرکت در راه پیمائی های مسالمت امیز برای مخالفت با سیاست تبعیضی بر ضد اهل البیت و انتشار چندین عکس و بخش هایی از اعتراض ها در رسانه های اجتماعی بود.
که به دنبال آن مقامات سعودی در سال 2015 به منزلش حمله کرده و وی و همسرش موسی الهاشم را بازداشت کردند و دادستانی نیز پس از دو سال بازداشت خواهان اعدام الغمغام و چهار فعال دیگر است.
ساره لیا ویتسن مدیر خاورمیانه ای سازمان دیده بان حقوق بشر گفت درخواست دادستانی موجب شده تا وی اولین فعالی باشد که به خاطر اقدام حقوقی خود با اعدام روبروست که سابقه خطرناکی برای فعالان دیگر است که هم اکنون پشت میله های زندان هستند.
از سوی دیگر سازمان عفو بین المللی از ریاض خواست حکم اعدام این 5 فعال را لغو کند .
این سازمان از جهانیان خواست تا پرونده سیاه عربستان در حقوق بشر را نادیده نگیرند و برای محاکمات سیاسی و اقدامات مخالف قوانین بین الملل پایانی قرار دهند.
چیزی که به نگرانی حقوق دانان نسبت به زندگی الغمغام و 4 فعال دیگر دامن می زند سوابق دادگاه عربستان در مجازات مخالفان مسالمت جوست .
زیرا ریاض در سال 2016 روحانی برجسته عربستان نمر النمر و 33 نفر از پیروان اهل البیت را اعدام کرد که بزرگترین اعدام گروهی در این کشور بود.