العالم _ ایران/ علمی
سید حسن هاشمی روز دوشنبه در دیدار با «احمد المنظری» مدیر منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت در وزارت بهداشت با اشاره به تحریمهای آمریکا علیه ایران، افزود: از زمانی که دولت آمریکا از یک توافق بین المللی خارج شد و تحریمهای ثانویه را علاوه بر تحریمهای اولیه اعمال کرد، قطعا برای کشور و مردم ما مشکلاتی ایجاد شده و خواهد شد.
وی گفت: انتظار از سازمان ملل و به ویژه سازمان جهانی بهداشت این است که برای مردم ایران و نظامی که این میزان برای بشریت هزینه کرده، اجازه ندهند در حوزه بهداشت و درمان و سلامت، مزاحمت و آسیبی فراهم شود. تحریمها فقط مردم را هدف قرار میدهد و بنای آن بر افزایش نارضایتی عمومی و آسیب دیدن زنان و کودکان و افراد سالمند است. از این بابت چنین رفتارهایی در قرن بیست و یکم باعث تاسف است.
وزیر بهداشت گفت: آمریکاییها با تحریمهای ثانویه، همه شرکتها و بانکها را از معامله با شرکتهای ایرانی میترسانند و استثنایی برای دارو و تجهیزات پزشکی نیز وجود ندارد. تردید ندارم که دوستان ایران در منطقه و جهان این باور را دارند که میتوانیم این دوران را با موفقیت پشت سر بگذرانیم.
وی تاکید کرد: در قرن بیست و یکم با کمک کشورهای همسایه، تحریم معنی نخواهد داشت، ولی آنچه در ذهن مردم ماندگار میشود رفتار سازمانهای بین الملی و به خصوص سازمان ملل و سازمان جهانی بهداشت است که در ذهن مردم ایران ماندگار خواهد شد. امیدواریم رفتارهای این دو سازمان کاملا انسان دوستانه و در راستای حقوق بشر باشد.
وزیر بهداشت گفت: در دوره مدیریت اخیر آقای احمد المنظری در دفتر who میتوانیم رشد و ارتقای مناسبی در موضوع بهداشت و سلامت داشته باشیم , در همین جلسه آمادگی جمهوری اسلامی ایران در حمایت کامل از آقای المنظری و برنامههای او را مجدد اعلام میکنیم.
هاشمی ادامه داد: یکی دیگر از افتخارات من حضور آقای هاملمان به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران است که بسیار با تجربه هستند و وقت میگذارند.
وزیر بهداشت خطاب به مدیر منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت و نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران اظهار داشت: در روزهای اخیر مشغول بازدید از طرح های بهداشتی در شهرهای مختلف بودم. نزدیک به 3 هزار کیلومتر در روزهای اخیر سفر داشتم و از دیدن واقعیتهای نظام شبکه بهداشتی کشور خوشحال می شدم.
وی افزود: در همه کشور، بهورز و مراقب سلامت و پایگاه و خانه بهداشت و مرکز جامع خدمات سلامت، پرونده الکترونیک سلامت، نظام ارجاع، پزشک خانواده و غیره در زمینه بیماریهای غیرواگیر و هم در راستای پیشگیری از بیماریهای واگیر تلاش میکنند.
وی بیان کرد: در روستاها به ازای هر هزار نفر و در شهرها به ازای هر 2 هزار و 500 نفر یک مراقب سلامت و پزشک حضور دارد. ماما، کارشناس تغذیه و غیره نیز حضور دارند و همه خدمات به صورت رایگان به مردم ارائه میشود.
هاشمی گفت: اطمینان دارم که در دوره مدیریت اخیر میتوان از نظر کیفی پیشرفتهای بسیار خوبی داشت. در عین حال امیدوارم اگر میتوانیم در جهت ارتقای خدمات بهداشتی کشورهای منطقه اثر بگذاریم، حتما از قابلیتهای ایران استفاده شود. البته هیچ انتظاری وجود ندارد. حتی اگر علاقهمندی وجود داشته باشد، ایران میتواند یکی از هابهای (مراکز) منطقهای برای پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر باشد. در این راستا یک مرکز در تبریز وجود دارد که مورد علاقه سازمان جهانی بهداشت است. در حوزه آموزش پزشکی نیز اگر بتوانیم کمکی کنیم، حتما این کار را انجام میدهیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: طی سالهای اخیر تلاشهایی در کشور در راستای اجتماعی شدن سلامت انجام شده است. در این زمینه از تجربههای کشور تایلند به خوبی استفاده کردیم و از این بابت تشکر میکنیم. با توفیقاتی که داشتیم میتوان گفت که ایران میتواند اولین مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در راستای اقدامات جامعه محور شناخته شود. البته مشکلاتی نیز با کشورهای همسایه در راستای گرد و غبار و غیره وجود دارد که امیدواریم به کمک مرکز منطقهای مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت برطرف شود.
وی ادامه داد: نقش جمهوری اسلامی ایران طی دهههای اخیر در کمک به مردم منطقه و توجه به حقوق آنها قابل توجه است. ایران در این منطقه برای مبارزه با قاچاق مواد مخدر، شهدای زیادی داده و این موضوع کمک بسیار زیادی به کشورهای اروپایی و منطقه کرده است.
وزیر بهداشت افزود: در عین حال شهدا و جانبازان زیادی از دوران جنگ تحمیلی و حتی اشغال افغانستان توسط شوروی سابق وجود دارند. همچنین در نابود کردن داعش و طالبان و القاعده نیز مردم ایران هزینههای زیادی پرداخت کردند. البته این موضوع، معامله با خداست و دفاع از مظلوم و مبارزه با ظالم جزو آرمانهای انقلاب اسلامی بوده و ادامه پیدا خواهد کرد.