العالم-آمریکا
«ماموکا باختادزه» نخست وزیر گرجستان در یک نشست خبری ضمن اعلام این مطلب، گفت : ما با شرکای راهبردی خود برنامه منسجمی برای جلوگیری از تبلیغات تهاجمی کشورهای غیردوست تدوین کرده ایم .
مناقشه بر سر مناطق جدایی طلب آبخازی و اوستیای جنوبی باعث تشدید تنش در روابط این گرجستان و روسیه و نزدیکی این کشور به امریکا و اتحادیه اروپا شده است.
وی افزود: بودجه اختصاص یافته از سوی وزارت امور خارجه آمریکا ، صرف مقابله با تبلیغات تهاجمی علیه گرجستان و گسترش ارتباطات استراتژیک کشورمان استفاده خواهد شد .
به گفته باختادزه، این کمک مالی به مرکز اطلاع رسانی ناتو و مرکز اطلاع رسانی اتحادیه اروپا فعال در گرجستان تحویل می شود و به مطلع ساختن مردم در باره مزایای تقویت ارتباطات گرجستان با نهادهای یوروآتلانتیک کمک خواهد کرد .
روابط دیپلماتیک گرجستان و روسیه از سال 2008 قطع است و بین دو کشور در خصوص مناطق جدایی طلب آبخازی و اوستیای جنوبی جدال لفظی ادامه دارد، از سوی دیگر طی این سال ها گرجستان به امریکا و بلوک غرب نزدیک شده است.
«ماموکا باختادزه» نخست وزیر گرجستان در هفتاد و سومین مجمع عمومی سازمان ملل متحد از روسیه خواست تا نیروهای خود را از سرزمین های گرجستان در مناطق آبخازی و اوستیای جنوبی خارج کند .
پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 میلادی دو منطقه خودمختار گرجستان از جمله آبخازی و اوستیای جنوبی جدایی خود را از دولت مرکزی تفلیس را اعلام کردند .
در پی درگیری های نظامی سال 1992 میلادی منطقه جدایی طلب آبخازی بطور کامل از کنترل دولت گرجستان خارج شد .
همکاری گرجستان با ناتو و مشارکت در عملیات این سازمان نیز از موارد نارضایتی مسکو از دولت تفلیس است که به منجر به تشدید بحران در روابط دو کشور شده است.
ایرنا