العالم - اروپا
این برای سومین بار است که رئیسجمهوری آمریکا بهعنوان نماد اسلام هراسی سال معرفی معرفی میشود.
جایزه اسلام هراسی را همهساله کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس به شخصیتها و کسانی اعطا میکند که به دلیل اظهارات نفرت افکنانه و تعصبآمیزشان بیشترین نقش را در گسترش اسلام هراسی ایفا کردهاند.
از زمان روی کار آمدن ترامپ، اسلام هراسی در سطح بینالملل وارد مرحله جدیدی شده است. او پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرمانی را صادر کرد که بهموجب آن، ورود اتباع 6 کشور عمدتاً مسلمان به خاک آمریکا منع شد که این مساله با انتقادات زیادی مسلمانان و نهادهای بینالمللی مواجه شد.
او همچنین پس از بازنشر توئیت یک گروه دست راستی و ضد اسلامی انگلیس، اعتراض مسلمانان، سیاستمداران و حتی اسقف اعظم کلیسای بریتانیا را برانگیخت.
در این توئیت، «جیدا فرنسن» نائب رئیس گروه افراطی اول بریتانیا ویدیوهایی از ضرب و شتم چند جوان و شکستن یک مجسمه مسیحی را در توییتر خود منتشر و تلاش کرده بود این اقدام ها را به مسلمانان نسبت دهد. ترامپ متعاقباً این توییت ها را در حساب خود بازنشر داد و تا مدتی حاضر به حذف آن نشد.
در مراسم یکشنبه شب کمیسیون حقوق بشر اسلامی شخصیتها و نهادهای مختلفی را در چهار حوزه داخلی انگلیس، رسانه، کتاب و فیلم و تلویزیون و بینالملل برای دریافت جایزه اسلام هراسی در سال 2018 میلادی، نامزد کرده بود که در حوزه بینالملل، 'بنیامین نتانیاهو' نخستوزیر رژیم صهیونیستی به دلیل کشتار فلسطینیان در نوار غزه بهعنوان نماد اسلام هراسی سال 2017 معرفی شد.
در حوزه داخلی نیز جایزه نماد اسلام هراسی به حزب حاکم انگلیس حزب محافظهکار، به دلیل اتخاذ سیاستهایی که منجر به گسترش تنفر علیه مسلمانان شده است رسید. نشریه «دیلی میل» نیز به دلیل انتشار گزارشهای ضد اسلامی، ازجمله گزارش جنجالی «از هر 5 مسلمان یک نفر تروریست است» بهعنوان اسلام هراس ترین رسانههای سال 2018 معرفی شد.
همچنین تصاویری از بحران انسانی یمن در اثر حمله ائتلاف به رهبری عربستان به نمایش گذاشته شد و دستاندرکاران به نقش ریاض و واشنگتن در این حادثه اشاره کردند.
ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان از ششم فروردین سال 94 بهصورت بیوقفه، یمن را مورد تجاوز زمینی، هوایی و دریایی قرار داده که تاکنون موجب شهادت بیش از 16 هزار شهروند این کشور و زخمی شدن دهها هزار نفر دیگر و ویرانی این کشور مسلمان شده است. انگلیس از زمان آغاز این حملات، مجوز فروش حدود پنج میلیارد پوند به عربستان سعودی را صادر کرده و در آموزش نیروهای سعودی نقش جدی داشته است.
در ادامه این برنامه، 'مسعود شجره' رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی انگلیس در سخنانی در این مراسم هشدار داد که اسلام هراسی با سرعت زیادی در حال گسترش در جهان و ازجمله در انگلیس است و لازم است با آن مقابله شود.
وی بیان کرد: اعطای جایزه اسلام هراسی یکی از ابزارهای مؤثر برای به چالش کشاندن پیشداوریها و کلیشههای رایج در ارتباط با این پدیده است.
شجره همچنین در ارتباط با اعطای این جایزه به ترامپ گفت : 'همینکه فردی چنین اظهارات قلدرمآبانه، متعصبانه و تنفرانگیزی بیان کند، بهخودیخود امر مذمومی است، اما فکر میکنم واقعیت ترسناکتر این است که چنین رقم بزرگی از رأیدهندگان در کشوری که قدرتمندترین کشور جهان نامیده میشود، از دونالد ترامپ حمایت کردهاند.'
در مراسم اعلام برندگان جایزه اسلام هراسی 2018 میلادی که با برنامههای طنز در ارتباط با پدیده اسلام هراسی همراه بود، علاوه بر شخصیتهای مسلمان و فعالان مدنی شماری از شخصیتهای غیرمسلمان ازجمله دو خاخام یهودی نیز حضور داشتند.