العالم ـ آسیا
به نوشته این روزنامه آنلاین ایتالیایی ، پکن و تهران هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک می شوند به طوری که در روزهای اخیر شرکت دولتی نفت چین - سینوپک پیشنهاد یک سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری را به شرکت ملی نفت ایران کرد.
این روزنامه نوشت: با خروج دولت ترامپ از توافق هسته ای و اعمال تحریم های جدید از سوی واشنگتن علیه تهران، روند نزدیکی بین ایران و غرب که در دوره باراک اوباما آغاز شده بود، متوقف شد و کشورهای غربی شدیدا برای قطع مناسبات تجاری با تهران تحت فشار آمریکا قرار گرفته اند.
افاریتالیانی خاطرنشان کرد، اتحادیه اروپایی نیز به رغم حمایت از توافق هسته ای و با بی میلی، دنباله روی سیاست آمریکا شده است. اما به نظر می رسد که اخیرأ مهار چین به اولین اولویت دولت ترامپ مبدل شده و همان طور که ماجرای هوآوی نشان می دهد، مساله ایران نیز در همین چارچوب قرار گرفته است. چین در مقابله با عملکرد آمریکا، که می تواند منافع عظیم پکن در خاورمیانه را خدشه دار کند، وارد عمل شده است.
آمریکا نیز در همین راستا بار دیگر دست نوازش بر سر متحدان قدیمی خود در منطقه کشیده و به تقویت هر چه بیشتر مناسبات خود با هند مشغول شده است. کشورهای همسایه هند مانند مالزی و پاکستان که در سال های اخیر با آغوش باز از سرمایه گذاری های چین استقبال کرده بودند، با مشاهده نزدیکی بین هند و آمریکا، تا حدودی در مناسباتشان با پکن تجدید نظر کرده اند.
در چنین وضعیتی چین با امیدواری به روابط دو جانبه با ایران نگاه می کند و فشار فزاینده کشورهای غربی بر این دو کشور باعث نزدیکی هر چه بیشتر آنها خواهد شد.
به گزارش ایرنا، روزنامه ایتالیایی افاریتالیانی خاطرنشان کرد، سرمایه گذاری اخیر در صنعت نفت ایران تنها آخرین نمونه از سرمایه گذاری های مهم چین در زمینه های مختلف از جمله فناوری پیشرفته در جمهوری اسلامی به شمار می رود.
این روزنامه در پایان نوشت: دولت چین در عین حال در پی دستیابی به مدیترانه است و قصد دارد از طریق ایران در سوریه و بازسازی آن پس از خروج آمریکا، سرمایه گذاری کند. رقابت بین چین و آمریکا جهانی شده و خاورمیانه یکی از مهمترین صحنه های این رقابت است.