رییس سازمان انرژی اتمی:

اروپایی ها در زمینه اقتصادی قدم امیدوار کننده ای برداشتند/ ایران آماده طراحی راکتورهای آب سبک برای کشورهای همسایه است

شنبه 13 بهمن 1397
13:46
اروپایی ها در زمینه اقتصادی قدم امیدوار کننده ای برداشتند/ ایران آماده طراحی راکتورهای آب سبک برای کشورهای همسایه است رئیس سازمان انرژی اتمی ثبت کانال اینستکس -INSTEX- 'ابزار پشتیبان فعالیت‌های تجاری ویژه پرداخت اروپا و ایران را "یک قدم امیدوارکننده" عنوان کرد و گفت: انتظار داریم اروپایی ها در همین مسیر با سرعت و شتاب بیشتر حرکت کنند و قدم های نهایی را بردارند.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

علی اکبر صالحی روز شنبه در حاشیه افتتاح نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله انقلاب در موزه دفاع مقدس در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بزرگترین دستاورد صنعت هسته ای این است که متخصصان ایرانی مسلط به علم هسته ای شده اند و در حوزه های مختلفی از جمله در اکتشاف و استخراج قدم های بلندی برداشتیم.
رییس سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: الان می توانیم راکتورهای تحقیقاتی را طراحی کنیم و اگر کشورهای همسایه علاقمند به راکتورهای تحقیقاتی آب سبک هستند می توانیم این راکتورها را برای آنها طراحی و در اختیارشان بگذاریم و آموزش بدهیم تا رادیوداروی خود را تولید کنند.
صالحی خاطرنشان کرد:اینکه می گویند صنعت هسته ای متوقف شده است چنین نیست و ما به قسم خود پایبندیم. باید دستاوردهای هسته ای به مردم نشان داده شود و باید مردم را براساس واقعیات خوشحال کنیم.
معاون رییس جمهوری یادآورشد: من روزهای دوشنبه و سه شنبه برای بازدید از راکتور و کارخانه آب سنگین به اراک خواهم رفت.
صالحی همچنین درباره همکاری با اروپایی ها گفت: همکاری در بُعد فنی خوب جلو می رود و حتی پروژه هایی را اروپا در ایران انجام می دهد از جمله ایجاد بهترین مرکز ایمنی هسته ای در غرب آسیا که 20 میلیون یورو برای آن تعهد کرده اند. در بُعد سیاسی و حقوقی اختلاف نظرهایی داریم اروپایی ها انتظارات خودشان را دارند و ما هم آرای خودمان را داریم و ما در مدار سیاسی خود حرکت می کنیم.
وی درباره سازوکار مالی اروپا (اینستکس) گفت: اروپایی ها در بعد اقتصادی قدم امیدوار کننده ای برداشتند امیدواریم در همین مسیر با سرعت و شتاب بیشتر حرکت کنند. آنگونه که خودشان اعلام می کنند قیدها و مشکلات خودشان را دارند و علیرغم اینکه با تاخیر انجام دادند، اما ثبت این شرکت اینستکس به نظر من یک قدم امیدوار کننده ای است البته قطعا این قدم نهایی نیست و انتظار داریم قدم های نهایی را بردارند.
صالحی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی همواره آماده است و اگر چنانچه طرف مقابل در چارچوب تعهدات برجامی عمل نکند تصمیمات مقتضی را در زمان خود خواهد گرفت.
رییس سازمان انرژی اتمی در پایان گفت: ما آرام آرام در حال عبور از این گردنه خطرناک هستیم.

0% ...

آخرین اخبار

وزارت بهداشت غزه: ماه گذشته بیشترین شمار مجروحان از زمان آتش‌بس ثبت شد


اولیانوف: غرب درباره انزوای روسیه خیال‌پردازی می‌کند


سقوط هواپیما در فلوریدا


سپاه: دو فروند نفتکش متخلف در مسیر غیر مجاز تنگه هرمز منفجر شدند


درگیری تازه مرزبانان پاکستان و افغانستان زیر سایه تداوم جدال دیپلماتیک


گزارش العالم از دادگاه رسیدگی به شکایات خانواده‌های قربانیان تجاوز آمریکا و اسرائیل+ فیلم 


۷۵ حمله هوایی و موشکی عربستان به یمن طی ۲۴ ساعت


تأکید سران عراق و مصر بر ضرورت پایان درگیری‌ها در منطقه


بازداشت جاسوس مراکز تولید قطعات موشک و پهپاد


آژیر خطر در جنوب عربستان به صدا در آمد