العالم _ اروپا
معترضان فرانسوی از دقایقی پیش در پاریس به خیابان آمدهاند. تجمعات در برخی شهرها از ساعتی قبل آغاز شده است.
15:52 در پاریس، عدهای با حمل نوشتههایی خواستار خروج فرانسه موسوم به «فرگزیت» از اتحادیه اروپا شدهاند.
15:28 شمار زیادی از معترضان در شهر «مارسی» به خیابان آمدهاند.
15:20 پلیس پاریس با استفاده از گاز اشک آور سعی در متفرق کردن معترضان دارد. شعار «ماکرون استعفا بده» از گوشهوکنار شنیده میشود.
14:54 در پاریس، معترضان در حالی که نیروهای پلیس را «هو» میکنند و علیه دولت فرانسه و شخص «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور این کشور شعار میدهند، به سمت تجمع پلیس و ژاندارمها می روند.
14:38 در شهر نیس هم شماری از معترضان به خیابان آمدهاند.
14:26 تظاهرات در پاریس دقایقی است که به خشونت گراییده است و معترضان و نیروهای پلیس در خیابان شانزهلیزه درگیر شدهاند.
14:04 در «ویزدرم» واقع در شمال غربی فرانسه معترضان یکی از بزرگرههای اصلی را مسدود کردند.
13:58 در پاریس ایستگاههای مترو که به خیابان شانزهلیزه ارتباط دارند، تعطیل شدهاند.
13:46 «روان» دیگر شهر فرانسه است که مردم همچون هفتههای گذشته و حتی پیش از پایتخت در تظاهرات اعتراضی شرکت کردهاند.
13:40 تظاهرات در پاریس در خیابان شانزهلیزه و نزدیکی طاق پیروزی آرام است اما شمار قابل توجهی از نیروهای پلیس در این شهر مستقر شدهاند. تجمع پلیس به حدی است که کاربران شبکههای اجتماعی، تعبیر «اشغال شهر به دست نیروهای پلیس» را به کار بردهاند.
«ژروم رودریگز» از افراد برجسته جنبش اعتراضی که در در پی استفاده پلیس فرانسه از اسلحه «فلشبال» از ناحیه یک چشم نابینا شده است هم در تظاهرات امروز حضور دارد.
فعالان حقوقبشر اقداماتی را در پیش گرفتهاند تا مانع از به کار گیری تسلیحات غیرکشنده در تظاهراتهای مردمی علیه سیاستهای دولت فرانسه شوند. در هفتههای گذشته «فلشبال» به نمادی برای مقابله پلیس با جلیقه زردها تبدیل شدهاند.
گروه لیگ حقوقبشر در مطلبی برای شورای دولتی نوشت: «فقدان تضمینهای مناسب در قانون فرانسه، حقوق مردم و سلامت فیزیکی آنها را نقض میکند.»
از اواسط نوامبر هزاران نفر از مخالفان دولت ماکرون تظاهرات کردهاند. این تظاهراتها عموما مسالمتآمیز بودهاندکه با دخالت پلیس به درگیریهای خیابانی منجر شده است.
دولت فرانسه قصد داشت در چارچوب سیاست تشویق عمومی به استفاده از خودروهای هیبریدی و کاهش خودروهای متکی به سوخت فسیلی، از ابتدای سال آینده میلادی مالیات بر سوخت را افزایش دهد، اما همین تصمیم جرقه اعتراضات طبقه متوسط را زد. معترضان ماکرون را که پیش از این یک بانکدار بوده، به حمایت از طبقه ثروتمند متهم کرده و میگویند او سیاستهایی را دنبال میکند که بانکهای بزرگ فرانسه از آن نفع میبرند.