مدیرکل امور مرزی وزارت کشور:

ایران توانایی مقابله با پدیده های ضدامنیتی در عمق کشورها را دارد/ آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه

ایران توانایی مقابله با پدیده های ضدامنیتی در عمق کشورها را دارد/ آخرین وضعیت مرزبانان ربوده شده در مرز میرجاوه
دوشنبه 29 بهمن 1397 - 11:13

مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت: اگر دولت پاکستان توان مقابله با پدیده نامبارک تروریستی را در منطقه ندارد، جمهوری اسلامی ایران توانایی دارد در عمق هر کشور با پدیده های ضدامنیتی علیه ایران برخورد کند.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

«شهریار حیدری» در نشست خبری صبح دوشنبه با تسلیت شهادت جمعی از پاسداران مرزی در حادثه تروریستی محور خاش -زاهدان افزود: اما این برخوردها تابع مقررات بین المللی است که ایران به آن احترام می گذارد.
وی خاطرنشان کرد: حادثه تروریستی محور خاش -زاهدان ناشی از جریان های تروریستی است که توسط سرویس های غربی- عربی در کشور پاکستان سازماندهی و مدیریت می شوند. ما دولت پاکستان را مسئول می دانیم و به شکل جدی می خواهیم پایگاه این گروهک را مورد رصد قرار دهد و با جمهوری اسلامی ایران همکاری کند.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور یادآور شد: ما امنیت کشورهای همسایه را امنیت خودمان تعریف می کنیم همانطور که جمهوری اسلامی ایران برای امنیت برخی کشورهای همسایه هزینه داده است و بهترین جوانان ما در این زمینه شهید شده اند. قرآن بیش از 750 بار به امنیت اشاره کرده است ما با این نگاه به موضوع امنیت توجه داریم.
حیدری تاکید کرد ما از کشور پاکستان انتظار داریم هر چه زودتر به این مباحث خاتمه دهد و بر فعالیت های این گروهک های تروریستی مستقر در خاک خود نظارت بیشتر و دقیق تری داشته باشد. حمایت مالی و اطلاعاتی این اقدامات توسط برخی کشورهای عربی منطقه و غربی به ویژه آمریکا و رژیم صهیونیستی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: ریاست جمهوری و مسئولان وزارت امور خارجه در این ارتباط آنچه ضرورت دارد را پیگیری کرده و هشدار لازم را داده اند. کشور پاکستان نیز روز گذشته برای این موضوع هیاتی به ایران فرستاد و امیدوارم در جلسات به نتایج مشترکی برسیم و دیگر شاهد این گونه اقدامات تروریستی نباشیم.

وی در باره آخرین وضعیت مرزبان ربوده شده در مرز میرجاوه توسط گروه های تروریستی نیز یادآور شد: پنج نفر از 12 مرزبان ربوده شده با پیگیری های دولت پاکستان و ایران در همان روزهای نخست آزاد شدند و هفت نفر دیگر سالم در اختیار گروهک هستند و به شکل مرتب و مستمر در سطوح مختلف دولت و وزارت امور خارجه و کشور در حال پیگیری است.
وی اظهار داشت: گروهکی که مسئول ربوده شدن مرزبانان است به رسمیت نمی شناسیم این جریان تروریستی وابسته به غرب و برخی کشورهای عربی است و صرفا برنامه ریزی طراحی شده توسط آنها را اجرا می کنند و هدف مشخصی ندارند. اهداف آنها عمدتا ایجاد ناامنی در عمق خاک کشور است.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور بیان کرد: خوشبختانه با هوشیاری و آگاهی نیروهای امنیتی بیشتر این موضوعات در نطفه خفه یا در مرز با آن برخورد می شود.
حیدری تاکید کرد: دولت پاکستان مسئول صحت، سلامت و برگشت مرزبان ربوده شده است و لحظه ای هم دولت جمهوری اسلامی ایران کوتاهی نمی کند و این موضوع را پیگیری می کند.
48 قلم کالا برای مرزنشینان معاف شد
وی در بخش دیگری از سخنان خود از معافیت 48 قلم کالا برای مرزنشینان خبر داد و گفت: وزارت کشور با دو رویکرد حمایت از تولید داخل و بهبود سطح معیشت مرزنشینان درصدد است به مردم مرزنشین خدمات ارائه دهد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور با بیان معافیت 48 قلم کالا برای مرزنشینان و شرکت های تعاونی مرزنشین، اظهار داشت: قبلا اقلام خوراکی 70 درصد و غیر خوراکی 30 درصد معافیت داشتند. خوشبختانه دولت در تاریخ بیست و چهارم بهمن ماه، 100 درصد کالاهای خوراکی و 50 درصد اقلام غیرخوراکی را معاف از ثبت سفارش کرد.

حیدری اظهار کرد: 100 کالایی که مجوز ورود به کشور از آن سوی مرزها صادر شده توسط تاجرانی از مبدأ به مقصد در 15 بازارچه واقع در 13 شهرستان استان‌هایی همچون سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و بخشی از استان های خوزستان، بوشهر و خوزستان انتقال می دهند.

وی بیان کرد:‌ تاجران کالا را از مبدأ به مقصد بازارچه ها انتقال می دهند، سپس توسط گمرک و مرزنشینان اقلام مشخص می شود که خروج آن براساس مقررات است. همچنین هر مرزنشین و تاجری که کالا را از مبدأ به مقصد انتقال می‌دهد، دو میلیون و هشتصد هزار تومان معاف از سود بازار است. الباقی مستقیما به کارت الکترونیکی مرزنشینان واریز می‌شود. این امر امتیاز بزرگی برای مرزنشینان محسوب می شود که می تواند در سرنوشت شان تأثیر داشته باشد.

مدیر کل امور مرزی وزارت کشور تصریح کرد:‌ همه مرزها با نگاه کارشناسی نظام، حاکمیت و دولت از همه ظرفیت های مرزی به عنوان مرزهای مجاز رسمی فعالیت دارند. درحوزه بازارچه ها فعالیت گسترده ای را انجام داده ایم. روز گذشته در کارگروه ویژه ای مرز بازارچه کوهک در سیستان و بلوچستان را به مرز مجاز ارتقا دادیم. همچنین پس از ارتقا در کارگروه سعی داریم در دولت به تصویب برسانیم.

وی بیان کرد‌: 9 مرز در هرمزگان در حوزه دریا به مرز مجاز پیشنهاد داده ایم تا ارتقا یابد. همچنین در استان کرمانشاه یک مرز، در استان ایلام مرز چنگوله و مرزهای استان کردستان و آذربایجان غربی را سعی داریم ارتقا دهیم. البته به دریای خزر و شمال کشور هم مجازاتی داده شده است.

حیدری اظهار کرد: در حوزه هوا در حال بررسی هستیم که برخی فرودگاه‌ها شرایط تبدیل به مرز مجاز شدن را داشته باشند. ما سعی داریم از مرزهای زمینی،‌هوایی و دریایی به نحو شایسته استفاده کنیم.

پربیننده ترین خبرها