العالم - ایران / سیاسی
رزمایش دریایی ولایت 97 که از امروز به مدت سه روز در تنگه هرمز، دریای عمان و بخش هایی از اقیانوس هند برگزار می شود، در رسانه های انگلیسی زبان جهان بازتاب داشت.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: ماه ها پس از بازگشت تحریم های آمریکا علیه ایران، نیروی دریایی این کشور می گوید رزمایش سالانه خود را در تنگه راهبردی هرمز برگزار می کند.
این خبرگزاری افزود: این تنگه در دهانه خلیج فارس واقع شده و با گذر حدود یک سوم همه نفت معامله شده در بازارهای بین المللی از آن، برای تامین انرژی جهان حیاتی است.
خبرگزاری فرانسه نیز در گزارشی به آغاز رزمایش 3 روزه نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران از روز جمعه در «مناطق وسیعی از خلیج فارس و اقیانوس هند از جمله مسیر حساس بین المللی کشتیرانی» پرداخت.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، این نمایش قدرت نظامی در زمانی انجام می شود که تنش ها میان ایران با رقیب منطقه ای آن عربستان سعودی و واشنگتن افزایش یافته است.
براساس این گزارش، تنگه هرمز مسیری بین المللی است که نیروهای آمریکایی به صورت منظم از آن گذر می کنند و برخوردهای تنش آمیزی میان آن ها و نیروهایی ایران در گذشته در این نقطه دیده شده است.
همچنین شبکه خبری الجزیره در تارنمای رسمی خود ضمن بازتاب خبر این رزمایش نوشت: هفته گذشته حسن روحانی رئیس جمهوری ایران از زیردریایی مدرن و بومی «فاتح» رونمایی کرد که به گفته ارتش ایران قادر به شلیک موشک های کروز است.
به نوشته الجزیره، آمریکا و متحدانش در منطقه خلیج فارس بارها ارتش ایران را به عنوان تهدید علیه منطقه محکوم کرده اند، اما تهران گفته است که نیروی نظامی این کشور تنها برای دفاع است.
روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل» با انتشار خبر برگزاری رزمایش دریایی ولایت 97، افزود: از زمان خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از برجام در ماه مه سال گذشته میلادی تنش ها با ایران افزایش یافته است.
دولت ترامپ عقیده دارد که توافق هسته ای سال 2015 ناکافی است چراکه هیچ اقدامی برای جلوگیری از جاه طلبی های ایران در منطقه و برنامه موشک بالستیک آن در بر نداشت.
روزنامه صهیونیستی «جروزالم پست» نیز نوشت: در حالی که تنش میان ایران و اسرائیل بالا است، جمهوری اسلامی رزمایش سالانه خود در خلیج فارس و تنگه راهبردی هرمز را آغاز می کند.
این روزنامه با اشاره به جزئیات برگزاری این رزمایش، ادامه داد: ایران به دنبال به روز کردن نیروی دریایی خود و به دست آوردن کشتی ها و زیردریایی های جدید برای تقویت ناوگان خود بوده است.
به نوشته این روزنامه، مقایسه ای میان ایران و اسرائیل نشان می دهد در حالی که کشتی های نیروی دریایی ایران به صورت چشمگیری بیشتر از اسرائیل است (398 در مقابل 65)، ایران در قیاس با خط ساحلی 273 کیلومتری اسرائیل، 2 هزار و 440 کیلومتر ساحل دارد.