العالم ـ ایران ـ اقتصادی
دیده بان شفافیت و عدالت طی نامهای خطاب به سران قوا از آنها خواست تا نسبت به سپردن اختیار در تنظیم بازار خودرو به وزارت صنعت تجدید نظر کرده و دست شورای رقابت را برای انجام وظیفه قانونی خود در بازارهای انحصاری، از جمله خودرو باز بگذارد.
در بخشی از نامه دیدهبان شفافیت و عدالت در خطاب به سران قوا آمده است: قیمت خودروهای سواری ساخت داخل بطور بی سابقه ای بالا رفته است. بازار خودروی داخلی به دلیل حضور دو عرضه کننده بزرگ، انحصاری است و براساس قانون اصل 44، شورای رقابت وظیفه دارد جلوی سوء استفاده انحصارگران این بازار از شرایط انحصاری را بگیرد. اما از حدود 5 ماه پیش، سران 3 قوه در شورای هماهنگی اقتصادی خود اختیار و تکلیف قانونی شورای رقابت برای مقابله با سواستفاده انحصارگران بازار خودرو را از این شورا گرفته و تنظیم این بازار را به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده است.
این نامه میافزاید: انتخاب وزارت صنعت برای این مهم، اساساً اشتباه است؛ چرا که برخی مسوولان این وزارتخانه در صنعت خودرو ذینفع هستند و برای تصمیم گیری درباره آن دچار تعارض منافع می شوند.
در ادامه نامه دیدهبان شفافیت و عدالت در خطاب به سران قوا خاطرنشان شده است: متأسفانه سیاست وزارت صمت درباره قیمت گذاری خودرو نیز کاملاً اشتباه بود و به خودروسازان انحصارگر اجازه داد بعد از جهش قیمتی دی ماه، مجددا عرضه را کاهش دهند وحاشیه قیمت بازار را باز هم بالا ببرند. سیاستگذاری اشتباه، صنعت خودروی ایران را که باید خانه فن آفرینان و دانشمندان باشد، جولانگاه رانتخواران و رانتجویان کرده است.
در بخش دیگری از نامه مذکور آمده است: اکنون که مشخص شده کوتاه کردن دست شورای رقابت از بازار خودرو و سپردن این بازار به وزارت صنعت اشتباه فاحشی بوده است، دیده بان شفافیت و عدالت از سران سه قوه می خواهد با تجدید نظر در این تصمیم، دست شورای رقابت را برای انجام وظیفه قانونی در بازارهای انحصاری از جمله خودرو باز بگذارد.
دیدهبان شفافیت و عدالت در ادامه نامه خود خطاب به سران قوا تصریح کرده است: وضعیت امروز صنعت خودرو، نتیجه دوری از شفافیت و تصمیم گیری دراتاق های بسته وخلوت های فاسد و تاریک است.
در بخش دیگری از این نامه با اشاره به ماده 29 قانون برنامه ششم آمده است: اگر ماده 29 قانون برنامه ششم اجرا و همه دریافتی ها و مزایای مسوولان برای مردم روشن می شد، برخی نمایندگان به خود اجازه نمی دادند اقوام و همشهریان خود را برای استخدام یا گرفتن پست به صنعت خودروی کشور تحمیل کنند و بسیاری از معاملات و بده بستان های فاسد شکل نمی گرفت و دود آن بصورت بالارفتن قیمت تمام شده خودرو اینطور ظالمانه به چشم مردم نمی رفت.
به گزارش فارس، در ادامه نامه دیدهبان شفافیت و عدالت در خطاب به سران قوا تأکید شده است: دیده بان شفافیت و عدالت ضمن پافشاری بر اجرای کامل و موثر قوانین، از شورای رقابت می خواهد در اجرای تکالیف خود در همه بازارها از جمله بازار خودرو، مصمم وقوی ظاهرشود. قانون اصل44 درباره مقابله با انحصار چنان قدرتی به شورای رقابت داده که حتی رئیس جمهور هم نمیتواند رئیس این شورا را عزل کند.
دیدهبان شفافیت و عدالت در پایان خطاب به سران قوا تصریح کرده است: پس انتظار می رود سران سه قوه اجازه بدهند که این شورا با توجه به اختیارات و تکالیفش درمقابل رانتخواران و قدرتمندان انحصارگر در همه بازارها قوی ظاهر شود و بدانند که شورای رقابت در اجرای تکالیف قانونیاش از حمایت مردمی سازمان های مردمنهاد همانند دیدهبان شفافیت و عدالت برخوردار خواهد بود.