العالم - مصر
منابع آگاه مصری درباره اهمال پزشکی عامدانه علیه فعالان زندانی به ویژه رهبران جماعت اخوان المسلمین در زندانهای این کشور هشدار داده و گفتند که حکومت به جای صدور حکم اعدام علیه این رهبران و تحریک افکار عمومی در جامعه از مداوای زندانیان بیمار و رساندن دارو به دست آنها جلوگیری می کند تا آنها درون بازداشتگاههای خود بمیرند و مرگ آنها طبیعی جلوه کند.
این منابع سیاسی و حقوقی به العربی الجدید گفتند که محمود توفیق وزیر کشور مصر به اداره امور زندانها در این وزارتخانه دستور داده که هیچ یک از خواستههای رهبران اخوان المسلمین مبنی بر مداوای آنها در بیمارستانهای داخل زندانها یا خارج از زندانها برآورده نشود و همچنین از ارسال دارو به آنها از طریق خانواده هایشان جلوگیری شود.
این منابع تاکید کردند: تجاوزهایی که علیه رهبران اخوان المسلمین در زندانها رخ می دهد به صورت مستمر است و هدف از آن مرگ تعداد زیادی از این رهبران در داخل زندانها است تا از این طریق حکومت از دردسر اعدام آنها خلاص شود.
محمد البلتاجی رهبر برجسته اخوان المسلمین یکی از کسانی است که اخیرا مورد اهمال پزشکی در زندان العقرب قرار گرفته است. خانواده البلتاجی روز جمعه گذشته دولت را مسئول حفظ جان او که حالش در پی سکته مغزی رو به وخامت است رفته می دانند.
خانواده البلتاجی در بیانیه ای اعلام کردند: در سایه ادامه ممنوعیت ملاقات با بازداشت شدگان در زندان العقرب برای سومین سال متوالی اوضاع زندانیان هر روز بدتر می شود.
در جلسه اخیر محاکمه البلتاجی اعضای خانواده و وکلایی که در این جلسه حضور داشتند او را در وضعیت استرس ملاحظه کردند به گونه ای که قادر به حرکت دادن بازوان خود نبود و این در حالی است که قاضی دادگاه با درخواست وکلا مبنی بر اتخاذ اقدامات پزشکی فوری برای موکلشان مخالفت کرد.
دولت مصر قوانینی مبنی بر محاکمه سریع و شتاب زده متهمان در پروندههای تروریسم را تصویب کرده است و 5 قاضی را که از مخالفان شدید معارضان حکومت هستند برای رسیدگی به این پروندهها در نظر گرفته است.
محمد مهدی عاکف رهبر سابق اخوان المسلمین از جمله کسانی بود که سپتامبر سال 2017 میلادی به دلیل عدم موافقت مسئولان زندان با مداوای او جان خود را از دست داد.
آگوست 2017 نیز عبدالعظیم الشرقاوی عضو دفتر ارشاد اخوان المسلمین به دلیل عدم موافقت مسئولان زندان "بنی سویف" با درمان او جان به جان آفرین تسلیم کرد.
در سپتامبر 2018 میلادی سازمان عربی حقوق بشر در انگلستان از مرگ 9 فعال زندانی در مصر به دلیل آلودگی محیط زندان، عدم رعایت نظافت و ازدحام بیش از حد زندانها خبر داد.
این سازمان شمار کشته شدگان در بازداشتگاههای مصر از زمان برکناری محمد مرسی در جولای 2013 میلادی را 718 نفر اعلام کرد.
از زمان عزل مرسی از قدرت در سال 2013 میلادی، نیروهای پلیس و ارتش این کشور دستکم 1400 تظاهرات کننده طرفدار مرسی را کشته و بیش از 15 هزار اسلامگرا را سرکوب و زندانی کردهاند.
تاکنون صدها نفر از هواداران مرسی در پروندههای گروهی به اعدام محکوم شدهاند و سازمان ملل متحد نیز این احکام را «بیسابقه در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.
سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر هم دولت السیسی را سرکوبگرتر از رژیم مبارک دانستهاند.