العالم- آمریکا
به گزارش العالم، رویترز در گزارشی اختصاصی به نقل از دو منبع خبری آگاه نوشت: دولت دونالد ترامپ قصد دارد از ماه مه (اواسط اردیبهشت) با کاهش حدود ۲۰ درصد از صادرات نفت ایران، آن را به زیر یک میلیون بشکه در روز برساند. آمریکا مایل است از مشتریان نفت ایران بخواهد نفت کمتری از تهران خریداری کنند.
یکی از منابع خبری آشنا به تحولات جدید در این خصوص به خبرگزاری رویترز گفت: «در حال حاضر هدف [دولت] این است که کل صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
به گفته آنها، دولت دونالد ترامپ از پیامدهای قطع کل صادرات نفت ایران بر بازارهای جهانی آگاه است و باور دارد که «به صفر رساندن آن ممکن است دشوار باشد».
تنها یک روز پیش از انتشار این گزارش، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا در جمع مدیران شرکتهای بزرگ نفتی جهان و شماری از وزیران نفت، گفته بود آمریکا همچنان متعهد به قطع کامل صادرات نفت ایران است.
برایان هوک، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، نیز در همان کنفرانس گفته بود مازاد جهانی نفت به آمریکا کمک میکند تا برنامه خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران را با شتاب بیشتری پیش ببرد.
یکی از منابع در این خصوص به رویترز گفته است بهای ۶۵ دلاری نفت برای هر بشکه «آخرین مرزیست که دونالد ترامپ میتواند با آن کنار بیاید»؛ بدان معنا که رئیسجمهور آمریکا چندان مایل به افزایش بها به بیش از ۶۵ دلار در ازای هر بشکه نیست. حال آنکه نفت برنت در روز انتشار گزارش رویترز به بیش از ۶۷ دلار رسیده بود. همزمان تولید نفت ونزوئلا، کشوری که از نظر منابع نفتی در صدر کشورهای جهان قرار دارد، نیز بر افزایش بهای نفت تاثیر گذاشتهاست.
منابع خبری به رویترز گفتهاند که دولت آمریکا ممکن است از تمدید برخی معافیتها، برای آن دسته از کشورهایی که از معافیتهای نفتی ایران استفاده نکردهاند، خودداری کند.
یونان، ایتالیا، تایوان، چین، هند، ترکیه، کره جنوبی و ژاپن، از کشورهایی هستند که از معافیتها برخوردار شدهاند. هند، چین و ترکیه از مهمترین خریداران نفت ایران هستند.
اموس هوکشتاین، مقام مسئول در امور تحریمهای ایران در دوره ریاستجمهوری باراک اوباما، به رویترز گفته است چین و هند به تنهایی بین ۸۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار بشکه نفت در روز از ایران میخرند.
به گفته هوکشتاین، با نگاهی به بازار، «منطقی به نظر میرسد که صادرات نفت ایران بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۱ میلیون بشکه در روز باقی بماند».