تشریح آخرین وضعیت سیل در خوزستان از زبان استاندار

تشریح آخرین وضعیت سیل در خوزستان از زبان استاندار
شنبه 10 فروردين 1398 - 21:35

استاندار خوزستان گفت: در چند روز آینده آورد آب‌ باران‌های استان‌های دیگر به سمت خوزستان می‌آید و حداقل پنج روز به طور حاد گرفتار هستیم.

العالم

غلامرضا شریعتی در ارائه گزارش آخرین وضعیت خوزستان به وزیر کشور که امروز از طریق ویدئوکنفرانس انجام شد، در تشریح وضعیت استان در مقابله با سیلاب، اظهار کرد: در حال حاضر آورد سد دز و کرخه نسبت به آوردهای قبلی افزایش یافته است اما آورد کارون کمتر شده است اما با توجه به بارش‌های پیش رو و طبق برآوردها ظرف پنج روز آینده ۲ میلیارد و ۹۵۶ میلیون مترمکعب آب وارد خوزستان می‌شود.

وی افزود: طبق برآوردها در ۱۴ روز آینده حدود ۶ میلیارد متر مکعب وارد خوزستان می‌شود که امیدواریم پیش‌بینی ها خطا داشته باشند، همچنین برای ۲۰ فروردین‌ماه بارش دیگری برای خوزستان پیش‌بینی شده است که جای نگرانی دارد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه تاکنون با چنگ و دندان از شهرها و روستاها محافظت کرده‌ایم، تصریح کرد: تنها در منطقه بامدژ اهواز دو روستا درمعرض آسیب هستند و سیل‌بند آنها شکسته شده است اما مردم حاضر به ترک منطقه نیستند و ما مراقبت کرده‌ایم اما به موازات آن برخی روستاها تخلیه شده‌اند اما سیل‌بندهای این مناطق شکسته نشده است و مشکلی ندارند و برای پیشگیری تخلیه شده‌اند.

شریعتی یادآور شد: یک ساعت پیش نیز سیل‌بند منطقه‌ای از سوسنگرد دچار شکستگی شد که اکنون در حال تخلیه دو روستای ابوفروش و عصافره هستیم اما سیل‌بندها درحال تقویت است تا از ورود آب به روستاها جلوگیری کنیم و تنها برای احتیاط، آمادگی لازم برای تخلیه روستاها فراهم شد.

وی با اذعان به این موضوع که شهر رفیع در معرض خطر بود که ورودی رودخانه به سمت تالاب هورالعظیم باز شد و رهاسازی آب به سمت هورالعظیم در حال انجام است، اشاره کرد: در بخشی دیگر که احتمال برگشت آب به سمت شهر وجود دارد نیز سیل‌بند در حال تقویت است.

استاندار خوزستان یادآور شد: در حال حاضر مشکل خاصی نداریم اما تهدید مشکلات خاص وجود دارد، اکنون نیز حجم مخزن خالی در سد دز حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که البته هنوز میزان حجم خالی سد دز به ۳۰۰ میلیون مترمکعب نرسیده که انتظار داریم فردا به این میزان برسد.

شریعتی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت در سد دز، خاطرنشان کرد: نگرانی ما در دز است، چرا که طبق مدل‌های جدید، آورد دز افزایش می‌یابد و ممکن است مجبور شویم خروجی دز را به ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه افزایش دهیم که در این شرایط روستاها و شهرهای بیشتری را تهدید خواهد کرد، ضمن اینکه با خروجی ۱۳۰۰ مترمکعب بر ثانیه از کارون و خروجی ۲ هزار مترمکعب بر ثانیه از دز در مجموع ۳ هزار و ۳۰۰ مترمکعب خروجی در محدوده اهواز است که در این شرایط اهواز در خطر قرار می‌گیرد.

استاندار خوزستان با بیان اینکه شب گذشته سوسنگرد وضعیت بحرانی داشت که با گسیل امکانات، از شهر حفاظت شد، گفت: با توجه به بارش‌های یکشنبه و دوشنبه در استان‌های دیگر، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه آورد این آب‌ها به سمت خوزستان می‌آید و حداقل پنج روز به طور حاد گرفتار هستیم و بعد از آن گرفتاری کمتر می‌شود.

وی در پایان با درخواست از دولت بنی بر اعلام حالت فوق العاده در خوزستان، تصریح کرد: ادارات در روزهای تعطیل نیز باید فعال باشند و همه دستگاه‌ها پای کار حضور یابند و آمادگی لازم داشته باشند تا روزهای سیزدهم و چهاردهم فروردین ماه که مشکلات بیشتری داریم با کمترین مشکل وضع را مدیریت کنیم.

فارس

پربیننده ترین خبرها