خبر:
درحالی که در اثر پافشاری مردم سودان وزیر دفاع بشیر از ریاست شورای انتقالی نظامی استعفا کرد وبجای او "عبد الفتاح برهان" مسئولیت این شورا را برعهده گرفت اما مردم مخالف حکومت البشیر همچنان درخیابانها حاضرند ومطالباتشان را شعار میدهند.
تحلیل:
- بازرس کل ارتش که بجای "عوف" متصدی شورای نظامی انتقالی شده است از دیدگاه مخالفین سودانی همچنان یک نظامی است که مدارج ترقی را درسایه حاکمیت البشیر طی کرده است. او که اخیرا و در سایه نا آرامیهای سودان به ریاست بازرسی کل ارتش گمارده شده است امروز طی نطقی هم وعده کرد بازداشت شدگان درجریانات اخیر را آزاد کند و هم قانون منع آمد و شد را لغو کرد اما نه تغییر عوف با برهان و نه این اقدامات باعث نشد مردم سودان خیابانها را ترک کنند این یعنی آنکه مطالبه مردم مبنی بر برخوردای از "حکومتی مدنی" و نه نظامی همچنان درصدر اولویتهای ایشان قرار دارد.
- ازدیدگاه مخالفان و بویژه "مجمع اتحادیه صنفی سودان" که رهبری ویژه حرکت جدید درسودان را عهدار است آنچه تاکنون در سودان اتفاق افتاده اگرچه حرکتی به جلو محسوب میشود اما همچنان فاصله ای معنادار بین آنچه رخداده با مطالبه اصلی مردم وجود دارد. از دیدگاه ایشان حتی اگر رویدادهای این روزهای سودان را نتوان با نام "کودتای نظامی" معرفی کرد اما میتوان نام "کودتای نظامیان" را بر آن نهاد، کودتایی که بدون خونریزی جدی باعث دست بدست شدن قدرت از یک شکل نظامی به شکل دیگر آن شد. بدیهی است اقتضای این نگاه مطالبه "حکومتی مدنی" و وفق قانون باشد.
- سرنوشت نامعلوم البشیر، بقاء برخی از مسئولان حکومت سابق در حکومت، عدم انحلال حزب سابق حاکم و سرویسهای امنیتی و مداخلات آشکار کشورهایی چون آمریکا، سعودی و امارات که البته از چشم تیز بین مخالفین دور نمانده است مخالفین را به این جمع بندی رسانده است که هوشیارانه تحولات میدانی سودان را تعقیب کنندوالبته عرصه راخالی نکنند.
- ابتکار جالب توجه "مجمع اتحادیه صنفی سودان" در نگاه به مساله رهبری حرکت باعث شده است تا مردم نسبت به رویکردها و شعارهای ایشان استقبال ویژه ای نشان دهند. در نگاه این جماعت رهبری حرکت در قالبی "افقی" تعریف میشود و اختیار نهایی در امر تصمیم سازی متوجه مردم خواهد بود.