اتحادیه اروپا، ترکیه را به تحریم تهدید کرد

جمعه 31 خرداد 1398
12:07
اتحادیه اروپا، ترکیه را به تحریم تهدید کرد رهبران اتحادیه اروپا به ترکیه هشدار دادند که در صورت ادامه حفاری دریایی در منطقه مورد ادعای قبرس، آنکارا را تحریم خواهند کرد.

العالم- اروپا


اتحادیه اروپا در بیانیه پایانی خود در نشست شب گذشته (پنج‌شنبه) در بروکسل، با انتقاد شدید از اقدام ترکیه برای حفاری دریایی در نزدیکی جزیره قبرس، آنکارا را در خصوص اقدامات تنبیهی و تحریم هشدار داد.

به نوشته روسیا الیوم، کشورهایی اروپایی در این نشست، با «غیر قانونی» خواندن حفاری ترکیه اعلام کردند: «متأسفانه ترکیه به خواسته‌های متعدد اتحادیه اروپا برای توقف این اقدامات، پاسخی نداده است.»

آن‌ها همچنین گفتند که اتحادیه اروپا از نزدیک تحولات مربوطه را پیگیری می‌کند و کاملا در کنار قبرس مصمم به پاسخ مناسبی به ترکیه است. هفته گذشته نیز اعضای این اتحادیه از کمیساریای اروپایی و دفتر اقدام خارجی اتحادیه اروپا خواستند تا بدون فوت وقت «اقدامات مناسبی» علیه ترکیه اتخاذ کنند.

در پاسخ به این تهدیدات «فاتح دونماز» وزیر انرژی ترکیه روز گذشته (پنج‌شنبه) در حالی که در بر روی عرصه کشتی حفاری «یافوز» در بندر «دیلوواسی» صحبت می‌کرد، گفت که ترکیه بدون وقفه به عملیات حفاری ادامه می‌دهد و این حق قانونی ترکیه است. کشتی حفاری «یافوز» قرار است در ابتدای ژوئیه پیش رو به کشتی «فاتح» که ماه پیش به نزدیکی سواحل «قبرس» اعزام شده بود، بپیوندد.

«مورگان اورتاگوس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در ششم ژوئن گذشته گفت که واشنگتن با نگرانی عمیقی اهداف اعلامی ترکیه در خصوص آغاز حفاری دریایی در منطقه مورد ادعای قبرس را دنبال می‌کند. «متیو پالمر» معاون وزارت خارجه آمریکا نیز در گفت‌و‌گو با «خبرگزاری رسمی قبرس» گفته است که آمریکا به شدت از حق قبرس در بهره برداری و توسعه منابع هیدروکربنی خود حمایت می‌کند.

ترکیه سال گذشته نیز از ایجاد یک پایگاه دریایی در بخش شمالی جزیره قبرس خبر داد که با محکومیت شدید کشورهای غربی همراه شد. این اقدام با افزایش بحران میان ترکیه و یونان همراه بود.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

عیادت رئیس دفتر مقام معظم رهبری در قم از آیت‌الله شبیری زنجانی


پاسخ عزیزی به بسنت درباره ادعای صف‌های طولانی بنزین در ایران!


انصراف رقیب گروسی از دبیرکلی سازمان ملل


قالیباف: تا زمانی که شروط ما محقق نشود، مذاکره انجام نخواهد شد


۴ کشته در حمله آمریکا به یک قایق در دریای کارائیب


افغانستان: خواهان ادامه گفت‌وگو و همکاری با پاکستان هستیم


حملۀ اوکراین به پالایشگاه نفت روسیه


هشدار حماس نسبت به افزایش خطرات و بحران انسانی در غزه


اعلام ۳ شرط مهم ایران برای پایان جنگ


ادعای رئیس مجلس نمایندگان آمریکا: جنگ با ایران در مرحله پایانی قرار دارد