اعتراض به دفتر فضای ماورای جو سازمان ملل در پی تحریم سازمان فضایی ایران از سوی آمریکا

اعتراض به دفتر فضای ماورای جو سازمان ملل در پی تحریم سازمان فضایی ایران از سوی آمریکا
چهارشنبه 17 مهر 1398 - 10:35

سازمان فضایی ایران در نامه‌ای به دفتر فضای ماورای جو سازمان ملل نسبت به تحریم این سازمان از سوی آمریکا اعتراض و این رفتار مخرب را محکوم کرد.

العالم - ایران

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی نزد سازمان‌‌های بین‌المللی مستقر در وین، نامه رئیس سازمان فضایی کشورمان در خصوص اقدام آمریکا در تحریم غیرقانونی سازمان فضایی و 2 موسسه مطالعاتی فضایی ایرانی را به مدیر دفتر امور فضای ماورای جو ملل متحد تسلیم کرد.

در این نامه، با اشاره به تحریم اخیر غیرقانونی و یکجانبه آمریکا علیه سازمان فضایی، مرکز تحقیقات فضایی و همچنین موسسه تحقیقات فضای ماورای جو ایران، عنوان شده است که ماموریت و مسؤولیت هر سه سازمان مذکور، پوشش و پشتیبانی از استفاده صلح آمیز غیرنظامی از فضای ماوراء جو است و صرفا بر روی فعالیت‌های صلح‌آمیز فضای ماوراء جو تمرکز داشته‌اند.

این نامه در ادامه با تاکید بر اینکه اقدامات قهری یکجانبه آمریکا، مخالف حقوق بین ‌الملل به طور عام و اصول همکاری در فعالیت‌های فضایی و دسترسی آزاد تمامی دولت‌ها به فضا به طور خاص می‌باشند، می‌افزاید: جمهوری اسلامی از آن دسته از کشورهایی است که در بستر بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، و خشکسالی قرار دارد که استفاده از فناوری فضایی جهت پیشگیری از این بلایا و کاهش اثرات آن، حیاتی است.

همچنین در این نامه با اشاره به برخی ویژگی‌های اقلیمی و سرزمینی ایران از جمله قرار داشتن بخش‌هایی از مناطق مسکونی در خطر سیل و غیره، بر ضرورت و اهمیت پرتاب ماهواره‌ها از سوی ایران به فضا تاکید شده است.

سازمان فضایی کشورمان در نامه مذکور ضمن اشاره به اینکه آمریکا هم از همکاری نهادهای ایرانی با سایرین جلوگیری می‌کند و هم در مسیر تلاش‌های بومی ایران از طریق اتهامات ناصحیح جهت دسترسی به فضا سنگ اندازی می‌کند، افزوده است: جمهوری اسلامی بارها آمادگی خود را برای همکاری با نهادهای مرتبط بین‌المللی مانند کمیته استفاده صلح‌آمیز از فضای ماوراء جو سازمان ملل (کوپوس) و سازمان همکاری‌های فضایی آسیا-پاسیفیک اعلام کرده که به دلیل تحریم‌های آمریکا، این همکاری‌ها محقق نشده است.

در بخش دیگری از این نامه با یادآوری اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان دولت عضو معاهده مسؤولیت مورخ 1967، موافقت نامه نجات مورخ 1968 و امضا کننده معاهده فضای ماورای جو مورخ 1967 است و همواره بر استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو و مبارزه با رقابت تسلیحاتی در فضا تاکید کرده، آمده است: تحریم اخیر آمریکا نمی‌تواند جلوی پیشرفت برنامه صلح‌آمیز ایران را بگیرد و جمهوری اسلامی ایران انتظار دارد که حق دسترسی خود به فضا و فعالیت در آن، توسط تمامی اعضای کوپوس محترم شمرده شود.

در پایان این نامه آمده، لازم است تمامی کشورهای عضو سازمان ملل در محافل بین‌المللی از جمله کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماورای جو، این رفتار مخرب اخیر آمریکا را محکوم کرده و به همکاری‌های خود با ایران ادامه دهند و از دفتر فضای ماوراء جو سازمان ملل نیز خواسته شده است تا در تعاملات خود با سایر دولت‌ها و همچنین در نشست‌های کوپوس، بر این واقعیت تاکید کند.

در پی اعلام آمریکا در قرار دادن 2 مرکز پژوهشی و سازمان فضایی ایران در فهرست تحریم‌ها، کاظم غریب‌آبادی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین‌المللی مستقر در وین در توئیتی، ضمن محکوم کردن این اقدام، آن را برخلاف اصول حاکم بر فعالیت دولت‌ها در فضای ماوراء جو خواند.

در این توئیت آمده بود: «آمریکا، دو مرکز تحقیقاتی و سازمان فضایی ایران را تحریم کرده است. اینجا در وین، سازمان فضایی ایران به طور نزدیک با دیگر شرکای خود در کوپوس (کمیته استفاده صلح آمیز از فضای ماوراء جو سازمان ملل) برای دستاوردهای چند جانبه کار کرده است. این نیز یک اقدام یکجانبه و غیرقانونی دیگری از سوی آمریکا است که بر خلاف اصول حاکم بر فعالیت دولت ها در فضای ماوراء جو، از جمله همکاری میان دولت ها در فضا و دسترسی به فضا برای همه می باشد.»

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز در واکنش به این اقدام آمریکا عنوان کرد که آمریکا به تحریم معتاد شده و کم مانده که خودش را نیز تحریم کند.

فارس

پربیننده ترین خبرها