پنتاگون: با متحدان ناتو، به عملیات ترکیه واکنش نشان می‌دهیم

سه شنبه 23 مهر 1398
01:01
پنتاگون: با متحدان ناتو، به عملیات ترکیه واکنش نشان می‌دهیم وزیر دفاع آمریکا در اظهاراتی تند درباره عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه، گفت این تهاجم نظامی یک‌جانبه کاملا غیرقابل قبول بوده و مسئولیت عواقب آن برعهده رئیس‌جمهور ترکیه است.

العالم-آمریکا

«مارک اِسپر» وزیر دفاع آمریکا بامداد سه‌شنبه گفت دولت ترکیه با اجرای عملیات نظامی جدید در شمال سوریه، ماموریت جهانی در مبارزه با گروه تروریستی داعش را تضعیف کرده است.

اسپر با صدور بیانیه‌ای بعد از اعلام جزئیات تحریم‌های احتمالی بر ترکیه، گفت: «علی‌رغم مخالفت و هشدارهای مکرر ایالات متحده و جامعه جهانی، رئیس‌جمهور [رجب طیب] اردوغان دستور داد تهاجم یک‌جانبه به شمال سوریه آغاز شود که منجر به تلفات، ویرانی، ناامنی، آوارگی گسترده و افزایش تهدید برای نظامیان آمریکا [در سوریه] گردید».

بر اساس این بیانیه، وی با غیرقابل قبول خواندن عملیات نظامی ترکیه در شمال شرقی سوریه، توضیح داد: «این تهاجم غیرقابل قبول همچنین باعث تضعیف ماموریت موفق چندملیتی شکست داعش در سوریه شد و درپی آن تعداد زیادی از داعشی‌های خطرناک بازداشتی آزاد شدند».

وزیر دفاع آمریکا درا دامه افزود: «به دلیل اقدامات غیرمسئولانه ترکیه، تهدید نسبت به نیروهای آمریکا در شمال سوریه به سطح غیرقابل قبولی افزایش یافته است. همچنین ما در خطر کشیده شدن به درگیری وسیعتری هستیم. بنابر این، با هدایت رئیس‌جمهور، وزارت دفاع در حال اجرای عقب‌نشینی دقیق خدمه نظامی آمریکا از شمال شرق سوریه است».

اسپر با بیان اینکه اقدام نظامی یک‌طرفه ترکیه «غیرضروری و عجولانه» بود، تصریح کرد: «رئیس‌جمهور اردوغان مسئول تمام عواقب آن، از جمله ظهور مجدد و بالقوه داعش، جنایات جنگی احتمالی و افزایش بحران انسانی است. روابط دوجانبه بین دو کشور نیز آسیب دیده‌اند».

وی در پایان از جلسه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای بررسی عملیات ترکیه خبر داد: «من هفته آینده به مقر ناتو در بروکسل می‌روم و قصد دارم دیگر متحدان ناتو را برای اتخاذ اقدامات دیپلماتیک و اقتصادی جمعی و فردی در واکنش به این اقدامات خودخواهانه ترکیه تحت فشار بگذارم».

0% ...

آخرین اخبار

وقتی تخریب‌های زیست‌محیطی رژیم صهیونیستی در غزه به منشأ خود بازمی‌گردد + ویدئو


گزارش العالم از اختتامیه یازدهمین اجلاس بین المللی مجاهدین در غربت/ مقابله با استکبار مستلزم آمادگی همه‌جانبه است +فیلم


کشور‌های عربی به پوشش جنایات صهیونیست‌ها تبدیل نشوند


نهِ بزرگ آمریکایی‌ها به جنگ؛ تحلیل نظریه‌پرداز روس از انتخابات اخیر


رهبر انقلاب: راهبرد «ایران هرچه قوی‌تر» تنها راه رسیدن به نقطۀ بازدارندگی مطلق است


رنکینگ اتحادیه جهانی کشتی ؛ هدایتی در جمع سه کشتی‌گیر برتر جهان


سفر رئیس دولت موقت سوریه به ریاض؛ امضای ۱۰ توافقنامه در دستور کار


اژه‌ای: ترامپ هم در جنگ شکست خورد هم در سیاست


ترامپ در آمریکا مجازات شد؛ روایت هافینگتون‌پست از نتیجه انتخابات


کسب نخستین مدال تاریخ ووشو ایران در نخستین حضور المپیکی