العالم - آسیا
دولت کره جنوبی از ابتدای سال آینده میلادی (2020) یک ناوگان نظامی برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در آبهای جنوبی ایران اعزام میکند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک» به نقل از روزنامه «جوونگانگ ایلبو»، یگان ضد دزدیدریایی در نیروی دریایی ارتش کره جنوبی که هماکنون مشغول گشتزنی در اقیانوس هند و آبهای نزدیک به شاخ آفریقا است، برای پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا دستور خواهد گرفت.
این روزنامه به نقل از منابع دولتی نوشت شورای امنیت ملی کره جنوبی با استقرار یک یگان جداگانه جهت پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا مخالفت کرد اما تصمیم گرفت که ماموریت نیروهای ضربت فعلی در منطقه را توسعه دهد.
به نوشته رسانههای کره جنوبی، این اقدام به سئول این شانس را میدهد که همزمان با همراه شدن با خواستههای واشنگتن، روابط خوب با تهران را نیز حفظ کند.
روزنامه جونگانگ ایلبو تحلیل کرد که این تصمیم را نیز میتوان راهی برای راضی کردن واشنگتن بعد از فشارهای گسترده به سئول برای افزایش هزینه نظامی حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی، دانست.
بر این اساس، نیروی ضربت دریایی کره جنوبی در منطقه شامل 300 خدمه نظامی، ناوشکن «کانگ گام-چان» و یک فروند بالگرد نظامی تهاجمی است.
این روزنامه مینویسد تصمیم پیوستن به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج فارس، بعد از ماهها فشار واشگنتن به سئول اتخاذ شده و به احتمال زیاد بزرگترین حضور نظامی کره جنوبی در یک ائتلاف خارجی، بعد از حضور در جنگ عراق، خواهد بود.
آمریکا از ماه آگوست، چند روز بعد از آنکه ایران یک فروند پهپاد آمریکا را بعد از تجاوز به حریم سرزمینی ایران در نزدیکی تنگه هرمز ساقط کرد تصمیم خود برای تشکیل یک ائتلاف دریایی را اعلام کرد.
پیش از این نیز حمله به چند تانکر نفتکش در دریای عمان که آمریکا و متحدانش آن را به ایران نسبت دادند بهانه ای برای شکل گیری چنین ائتلافی در تنگه هرمز شده بود. ایران قویا مشارکت در این حملات را رد کرده و هیچ مدرکی میز از سوی آمریکاییها در این زمینه ارائه نشده است.
علیرغم تبلیغات گسترده آمریکا برای جلب حمایت کشورها جهت حضور در این ائتلاف تنها انگلیس، بحرین و استرالیا به آن پیوستهاند. بسیاری از کشورهای اروپایی نیز مشارکت در این ائتلاف به رهبری آمریکا را رد کردهاند.
فارس