آیا سناریوی کرونا به سرنگونی سلمان خواهد انجامید؟

سه شنبه 5 فروردين 1399
17:21
آیا سناریوی کرونا به سرنگونی سلمان خواهد انجامید؟ پژوهشگران و کارشناسان امور عربستان سعودی بر این باورند که محمد بن سلمان برای دستیابی به قدرت عجله دارد از این رو تلاش می کند تا مخالفان را کنار زده و هرچه سریعتر به اهدافش برسد.

العالم ـ عربستان سعودی

پژوهشگران مسائل سعودی توضیح دادند که موج جدیدی از بازداشت ها در عربستان در واقع با هدف اعمال فشار بیشتر و خفه کردن مخالفان ولیعهد است تا مبادا صدای آنها به گوش پادشاه برسد.

کارشناسان مسائل سعودی تاکید کردند که بازداشت افسران و شاهزادگان یادآور نحوه خلاص شدن از عبدالعزیز الفغم نگهبان شخصی پادشاه است. او ترور شد؛ زیرا این امکان را داشت تا سخنش را به گوش پادشاه برساند.

کارشناسان بر این باورند که تیمی از شاهزادگان که در راس آنها احمد بن عبدالعزیز قرار دارد، در صدد بودند تا به نزد پادشاه بروند و بر تصمیمات او اثر بگذارند و دست محمد بن سلمان را از بسیاری از پرونده ها کوتاه کنند.

پژوهشگران در زمینه امور عربستان سعودی تاکید کردند که بازداشت افسران ارشد پس از بازداشت شاهزادگان نشان می دهد که بن سلمان نگران است که مبادا قربانی عملیات ترور قرار گیرد.

فعالان حقوق بشر اما تاکید می کنند که بن سلمان دچار جنون عظمت شده است و نظامهای غربی او را انتخاب کردند تا خواسته ها و اهدافشان در منطقه را محقق کند. آنها می گویند که این شخص به جنون عظمت مبتلا شده است و زمانی که دچار اضطراب می شود، اطرافیان خود را تهدیدی برای خود می پندارد و با هر بهانه ای تلاش می کند تا آنها را کنار بزند و این همان چیزی است که در شخصیت بن سلمان به وضوح دیده می شود.

این پژوهشگران پیش بینی می کنند که سقوط ارزش سهام و نیز کاهش قیمت نفت سعودی در نتیجه رقابت در تولید با روسیه و نیز گسترش ویروس کرونا درعربستان باشد و این امر سبب تسریع در عملیات انتقال قدرت به بن سلمان شد.

آنها می گویند که این بهانه ها به بن سلمان این دستاویز را خواهد داد تا بیانیه ای درباره ضرورت انتقال قدرت از پدرش به خودش به بهانه ترس از ابتلای پادشاه به ویروس کرونا می دهد و این همان چیزی است که مجتهد افشاگر معروف اخبار خاندان حاکم سعودی نیز پیش بینی کرده بود.

تحلیلگران سیاسی همچنین می گویند که نمی شود که یک شاهزاده در قدرت تکروی کند از این رو می بایست مناصب را میان جناح های مختلف در خانواده تقسیم کند. اما بن سلمان این قاعده را به هم زد و از غرب کمک گرفت تا بر قدرت خود بیفزاد اما این مساله به تضعیف خاندان حاکم منجر گشت.

تحلیلگران سیاسی می گویند که محمد بن سلمان فقط از یک امر ترس و هراس دارد و این همان مرحله تعیین ولیعهد برای خودش است و انتظار می رود که خاندان حاکم در این مرحله با او مخالفت کنند.

0% ...

آخرین اخبار

از گرسنگی خاموش در غزه تا اعتراض نخبگان عراق و پرچم فلسطین در پرتغال + ویدئو


واکنش غریب‌آبادی به قطعنامه شورای حکام: این فضاسازی‌ها بی‌اثر است


بقائی: ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت موضوعیت ندارد


بیانیه ارتش لبنان: ۷۷۰۰ مورد نقض «توافق چارچوب» توسط اسرائیل


هشدار صریح لبنان؛ مانور اسرائیل در خلأهای امنیتی جنوب


ویدئو گرافیک| گزارش کامالا هریس از گرانی بنزین در کارولینای شمالی


بیانیه مشترک تهران، مسکو و پکن علیه قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام


لنزهای وارونه در چشمان سفیران آمریکا درلبنان و رژیم صهیونیستی


شنیده شدن صدای انفجار در چند نقطه در جنوب عربستان


نماینده ایران در ژنو: حق زندگی نباید ابزار چانه‌زنی قدرت‌ها باشد


پربیننده ترین خبرها

اردن از حمله موشکی به کشورش خبر داد و گزارش های اولیه حاکی از حمله به دو پایگاه الازرق و شاهزاده حسن است.


همزمان با شلیک چندین و چند موشک از نقاط مختلف ایران، صدای چند انفجار در اردن شنیده شده است.


قیمت نفت خام برنت به ۹۹.۰۲ دلار در هر بشکه رسید.


نیروهای آمریکایی به یک نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارک حمله کردند.


سپاه پاسداران: به همه خدمه نفتکش‌ها در مجاورت بنادر کویت و بحرین هشدار می‌دهیم که کشتی‌های خود را ترک کنند زیرا هدف قرار خواهند گرفت.


اصابت موشک‌های ایرانی به پایگاه‌های آمریکا در اردن/ اردن حمله موشکی را تأیید کرد


سپاه: آشیانه تعمیر و نگهداری و محل استقرار جنگنده های F-۳۵ ،F-۱۶ ،F-۱۵ هدف قرارگرفت


سپاه: ناوشکن های رزمی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند


سپاه: دو فروند شناور آمریکایی ، ۸ نفتکش ۱۰ کشتی هدف قرار گرفت+ فیلم


رویترز: نفت در آستانه ۱۰۰ دلاری شدن قرارگرفت


ارتفاعات «علی الطاهر» به محور نبرد مقاومت با اشغالگران تبدیل شده است+ فیلم