توقف مذاکرات طالبان و کابل بر سر رهایی زندانیان این گروه

سه شنبه 19 فروردين 1399
14:54
توقف مذاکرات طالبان و کابل بر سر رهایی زندانیان این گروه
سهیل شاهین، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان با اعلام توقف مذاکرات با دولت کابل برای آزادی زندانیان،شرایط موجود را منجر به تاخیر در آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی عنوان کرد.

العالم - آسیا

«متین بیگ» رئیس اداره ارگان‌های محلی افغانستان روز گذشته در پاسخ به انتقاد طالبان از رها نشدن زندانیانی که می بایست بر اساس توافقنامه صلح این گروه با آمریکا آزاد می شدند، گفت: تعدادی از این زندانی ها مشکل بسیار جدی دارند و در حملات انتحاری دست داشته‌اند و عملا دستشان به خون ملت آغشته است.

وی افزود: دولت کابل برای شروع روند صلح و آزادی تدریجی زندانیان طالبان اعلام آمادگی می‌کند. دولت افغانستان تصمیم گرفته‌است تا در گام نخست ۴۰۰ زندانی طالبان که خطر کمتری دارند را رها کند اما هیئت فنی این گروه بر آزادی ۱۵ فرمانده ارشد نظامی خود اصرار دارد.
بیگ در ادامه اظهار کرد: درصورتی که طالبان خواهان صلح است باید روند آزادسازی تدریجی و مشروط زندانیان را بپذیرد.

وی تاکید کرد: آزادی زندانیان از تعهدات دولت افغانستان نبوده و انجام ان مشروط به کاهش جنگ و خشونت ها است.

سهیل شاهین، سخنگوی دفترسیاسی طالبان در قطر نیز در این خصوص ادعا می‌کند که این پانزده نفر شامل لیست پنج‌هزار زندانی هستند که پیشتر گروه طالبان اسامی آن را به دولت افغانستان تحویل داده است و تاخیر در روند آزادی زندانیان را تاخیر در آغاز گفت‌وگو های بین‌الافغانی خواند.

تحلیل گران مسائل افعانستان معتقدند که اشرف غنی موضوع آزادی زندانیان طالبان را به مسئله حمایت آمریکا از ریاست جمهوری خود گره زده لیکن واشنگتن با تهدید کابل به قطع کمک یک میلیاردی به این کشور بر ایجاد مصالحه میان گروههای سیاسی و اجرای توافقنامه امضاء شده با طالبان اصرار دارد"

آزادی زندانیان ازتعهدات دولت افغانستان نبوده و انجام آن مشروط به کاهش جنگ و خشونت‌هااست

برخی تحلیلگران معتقدندکه اشرف غنی موضوع آزادی زندانیان طالبان را به مسئله حمایت آمریکا از ریاست جمهوری خود گره زده، ولی واشنگتن با تهدید کابل به قطع کمک یک میلیارددلاری به این کشور بر ایجاد مصالحه میان گروه‌های سیاسی و اجرای توافقنامه امضا شده با طالبان اصرار دارد.

0% ...

آخرین اخبار

بنا بر نتایج یک نظرسنجی: مرتس بار دیگر در جایگاه منفورترین سیاستمدار آلمان قرار گرفت


نتیجه انتخابات رژیم اشغالگر بعد از شمارش دو میلیون رای/ حزب لیکود ۲۸ و رقیب نتانیاهو ۲۱ کرسی کسب کرد


نشریه آمریکایی: جنگ با ایران 47 میلیارد دلار هزینه روی دست آمریکا گذاشت


عراقچی: امنیت منطقه باید بدون مداخله قدرت‌های فرامنطقه‌ای تأمین شود


توصیه وزارت خارجه به مقام قطری: به لوازم میانجی‌گری پایبند باشید


پاکستان از کشته و زخمی شدن ۶ نفر درپی درگیری با مرزبانان افغانستان خبر داد


یورش نظامیان صهیونیست به کرانه باختری و بازداشت فلسطینیان


عربستان استان‌های عمران و تعز یمن را بمباران کرد


ادعای ترامپ: جنگ علیه ایران خیلی زود پایان خواهد یافت


مخالفت قاطع کشورهای صادر کننده گاز با تحریم‌های یکجانبه