احتمال فروپاشی سیستم بهداشتی عربستان و ابتلای دهها شاهزاده به کرونا

جمعه 22 فروردين 1399
20:49
احتمال فروپاشی سیستم بهداشتی عربستان و ابتلای دهها شاهزاده به کرونا یک رسانه مطرح عربی در گزارشی به هشدارها درباره فروپاشی سیستم بهداشتی عربستان و ابتلای ده ها شاهزاده سعودی به کرونا پرداخت.

العالم ـ عربستان سعودی

روزنامه رای الیوم امروز در مقاله ای به قلم 'خالد الجیوسی' به بررسی وضعیت کرونا در عربستان سعودی و ابتلای شمار زیادی از شاهزادگان و بازداشت شمار دیگری از آنها پرداخت و نوشت: نادر است که عربستان به خبرهایی که درباره وضعیت داخلی این کشور مطرح می‌شود، پاسخ بدهد. این موضوع درخصوص خبرهای مربوط به خاندان سعودی بسیار نادر است. خبرهای مطرح شده درباره بازداشت شاهزادگان بارز شامل احمد بن عبدالعزیز و محمد بن نایف همچنان مورد بحث و تحلیل قرار دارد. گزارش‌های مطبوعاتی حکایت از آن دارد که این دو شاهزاده بارز برای کودتا زمینه سازی می‌کرده‌اند. هنوز مسئولان سعودی در تایید یا رد این بازداشت ها اظهار نظر نکرده‌اند.

امروز عربستان در سطح داخلی سرگرم مبارزه با ویروس کرونا است و به نظر می‌رسد که خود را به طور تدریجی برای افزایش پیاپی مبتلایان آماده می‌کند. به گفته سخنگوی وزارت بهداشت سعودی، چنانچه مردم اصول بهداشتی و پیشگیری را رعایت نکنند، فروپاشی سیستم بهداشتی تصوری خیالی نیست. این سخنگو در عین حال میزان رعایت مردم را حدود 50 درصد عنوان کرده است.

در کنار سخنگو، توفیق الربیعه وزیر بهداشت سعودی نیز به مردم عربستان نوید داد که شمار مبتلایان به کرونا در بدترین حالت به 200 هزار مورد برسد و این امر سوالاتی را درباره توان سیستم بهداشتی سعودی مطرح می‌کند. گفته‌های او درباره نتایج چهار تحقیق درخصوص میزان ابتلا، برملا کننده شکست تدابیر پیشگیرانه عربستان در صورت وقوع بهترین سناریو (ابتلای 10 هزار نفر) است؛ چه برسد به وقوع بدترین سناریو یعنی ابتلای 200 هزار نفر.

همزمان با این گفته‌های مقامات سعودی، روزنامه نیویورک تایمز آمریکا بر اساس اطلاعات خود نوشت: ویروس کرونا عملا دهها نفر از اعضای خاندان سعودی را مبتلا کرده است.

این روزنامه افزود: سلمان بن عبدالعزیز شاه و محمد بن سلمان ولیعهد و فرزندش خودشان را در دو محل جداگانه در ساحل دریای سرخ از بیم ابتلا به کرونا قرنطینه کرده‌اند. اگر این مطلب درست باشد، نشان از خطرناک بودن اوضاع عربستان و گسترش شیوع کرونا و رسیدن آن به خاندان حاکم سعودی است.

در سایه این وضعیت، چه بسا دشوار است که دولت سعودی خبر ابتلای شاهزادگان خاندان سعودی را تکذیب کند. مسئولان سعودی عملا مقررات منع آمد و شد کامل را در کشور برای مقابله با ویروس کرونا اعمال کرده‌اند و همچنین چه بسا با سرعت گسترش ویروس دشوار باشد که شاه و ولیعهد سعودی برای اثباتِِ نبودن خود در قرنطینه در ساحل دریای سرخ به طور علنی حاضر شوند. این امر خود بر نگرانی کلی مردم درخصوص کرونا و نیز واقعیت شیوع آن و آمار مبتلایان واقعی می افزاید.

مسئولان سعودی به طور رسمی خبر ابتلای اعضای خاندان سعودی را که شمار آنها بالغ بر 150 نفر می‌شود و نیز - به نوشته نیویورک تایمز - آمادگی بیمارستان تخصصی ملک فیصل برای استقبال از شخصیت‌های بلندپایه و تجهیز بیمارستان 500 تختخوابی و درخواست از مدیریت بیمارستان برای ترخیص بیماران در سریعترین زمان ممکن برای درمان اعضای خاندان سعودی را تایید یا تکذیب نکرده‌اند. این امر به نوبه خود این فرضیه را در بین مفسران مطرح می‌کند که در این شرایط دشوار، شاهزادگان بر شهروندان عادی در عربستان برتری دارند.

تسنیم

0% ...

آخرین اخبار

سرلشکر رضایی: تاکیدات امروز رهبر معظم انقلاب روشن و غیرقابل تفسیر است‏


نیروی دریایی سپاه: تسلط رزمندگان اسلام بر آبراه راهبردی تنگه هرمز کاملا قاطع است


قالیباف: پیام رهبر معظم انقلاب، نصب العین تمام مسئولان کشور است


عراقچی: نهضت خونخواهی رهبر شهید ادامه خواهد داشت


پزشکیان: ایران برنده تفاهم اسلام‌آباد است/ توافق اعضای شعام دستاوردی بزرگ و استثنایی


شیخ نعیم قاسم دبیر کل حزب الله لبنان: مسئله فلسطین باید محور وحدت امت اسلام باشد


اردوغان: اسرائیل به جنگ افروزی اعتیاد دارد


تاب‌آوری ایران محاسبات آمریکا را برهم می‌زند و شرط‌ بندی‌ها بر سر جنگ اقتصادی را ناکام می‌گذارد


قدردانی رئیس‌جمهور از پیام رهبر معظم انقلاب به مناسبت هفته دولت


دستیار رئیس‌جمهور روسیه: پوتین ۱۰ شهریور با پزشکیان دیدار می‌کند