العالم - آمریکا
هزاران نفر از معترضان آمریکایی با برگزاری تظاهرات در خیابانهای «کارولینای شمالی»، «میسوری»، «آلاباما» و «فلوریدا» از فرمانداران ایالات خود خواستند تا به قوانین قرنطینه مربوط به ویروس «کرونا» پایان دهند و مجدداً فعالیتهای اقتصادی را ازسربگیرند.
بنا به گزارش روزنامه انگلیسی «دیلیمیل»، تظاهرات علیه توصیههای «ماندن در خانه» به منظور جلوگیری از شیوع بیشتر کروناویروس روز گذشته (سهشنبه) در چندین ایالت آمریکا ادامه داشت و هزاران نفر از آمریکاییهای مخالف قوانین و اصول رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به خیابانها آمدند تا به تعطیلیها که به بیکاری میلیونها نفر منجر شده، اعتراض کنند.
این تظاهرات که چند روز است ادامه دارد در حالی به توصیه «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در چندین ایالت آمریکا برگزار میشود که کارشناسان بهداشت و درمان آمریکا هشدار دادهاند که رعایت اصول و قوانین قرنطینه و فاصلهگذاری اجتماعی به منظور جلوگیری از تسریع شیوع کرونا امری بسیار ضروری است.
در یکی از جدیدترین موارد این هشدارها، «رابرت ردفیلد» مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا روز گذشته در مصاحبه با روزنامه آمریکایی «واشنگتنپست» هشدار داد که موج دوم ویروس کرونا در زمستان سال آینده در آمریکا به واسطه احتمال همزمانی با شیوع آنفولانزای فصلی بسیار بدتر و شدیدتر خواهد بود.
بنا به گزارش روزنامه «دیلی میل»، معترضان تمامی روز گذشته از ساعت ۱۱:۰۰ صبح به وقت محلی در مرکز شهر «رالی» در ایالت کارولینای شمالی راهپیمایی و مقابل مجمع عمومی تجمع کردند و تمامی فضای خیابان «لین» با جمعیت معترضان پُر شده بود.
اعتراضات «کارولینای شمالی را بازگشایی کنید» درست دقایقی بعد از آن آغاز شد که مسئولان این ایالت اعلام کردند که ۳۴ نفر دیگر بر اثر ابتلا به بیماری کرونا جان خود را در این ایالت از دست دادهاند و روز گذشته به مرگبارترین روز کارولینای شمالی از زمان شیوع «کووید-۱۹» تا آن روز تبدیل شده بود.
اعتراضات روز گذشته در واقع دومین هفته از اعتراضات کارولینای شمالی بود با این تفاوت که در اعتراضات روز گذشته در مقایسه با هفته پیش تعداد جمعیت بیشتری حضور پیدا کرده بودند و آنطور که آمار و ارقام نشان میدهد، بیش از یکهزار نفر حضور داشتند و برخی از رهبران سیاسی نیز در آن مشارکت کرده بودند.
طبق گزارش این روزنامه انگلیسی، تصاویر منتشر شده از تظاهراتهای روز گذشته نشان میدهد که معترضان با ایستادن در کنار یکدیگر در فاصلههای بسیار کم، در واقع قوانین فاصلهگذاری اجتماعی را به استهزاء گرفتند و در حقیقت اصول قرارگیری با فاصله بیش از 6 فوت (1.8 متر) را نادیده گرفتند و همچنین از پوشیدن ماسکهای بهداشتی امتناع ورزیده بودند.
طبق این گزارش، بسیاری از معترضان به جای پوشیدن تجهیزات محافظتی، تمامی متعلقاتی را که نمایانگر حمایت آنها از دونالد ترامپ بود را از جمله کلاه، پرچمها، تیشرتهایی با شعارها و تصاویر ترامپ به تن کرده بودند تا به نوعی حمایت خود را از نامزدی وی در انتخابات ریاستجمهوری 2020 آمریکا نشان دهند.
برخی از معترضان نیز پلاکاردهایی را به دست گرفته بودند که بر روی آن، دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا را به «فساد» متهم کرده بودند و در برخی از این پلاکاردها نوشته شده بود: «نه به فائوچی، نه به دروازه (قرنطینه)، نه به ترس».
آنتونی فائوچی روز دوشنبه هفته جاری هشدار داده بود که تظاهرات در مخالفت با فرمانداران و در اعتراض به مقررات محدودکننده دوران کرونا، نتیجه عکس خواهد داد و بازگشایی اقتصاد آمریکا را به تعویق میاندازد.
طبق این گزارش، علیرغم آنکه برخی از سازماندهندگان اعتراضات روز گذشته مدعی بودند که این تظاهراتها دو حزبی است و از هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در آن مشارکت دارند اما دریایی از جمهوریخواهان و تبلیغات نمادهای ترامپ (MAGA) (بار دیگر آمریکا را بزرگ میکنیم) و همچنین شعارهایی علیه «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نشان میدهد که اکثریت جمعیت معترضان در تظاهراتهای روز گذشته را جمهوریخواهان راستگرایا تشکیل میدادند.
طبق این گزارش، گروهی از کادر درمان و پزشکی نیز در اقدامی متقابل با پوشیدن ماسک و تجهیزات محافظت شخصی در خصوص بازگشایی زودهنگام ایالات هشدار دادند.
یکی از پزشکان داروساز که در حاشیه این اعتراضات حضور داشت در گفتوگو با رسانهها ابراز نگرانی کرد که در صورت بازگشایی زودهنگام ایالات آمریکا، احتمال میرود که شیوع کرونا از وضعیت فعلی نیز بدتر شود.
ادامه اعتراضات علیه قوانین فاصلهگذاری اجتماعی و محدودیتهای قرنطینه و ماندن در خانه در حالی در برخی ایالات آمریکا در جریان است که طبق آمار و ارقام منتشر شده تا روز گذشته (سهشنبه)، دستکم ۸۱۹ هزار و ۱۷۵ نفر از مردم سراسر آمریکا به کروناویروس آلوده شدند و ۴۵ هزار و ۳۴۳ نفر دیگر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست دادند.
روزنامه دیلی میل در خصوص آمار و ارقام مبتلایان به کرونا در آمریکا گزارش کرد که آمار واقعی مبتلایان به کووید-19 در آمریکا ظاهراً بسیار بیشتر است و بخشی از آن به واسطه محدودیت در انجام آزمایشات کرونا و مشکلات و معضلات موجود در شمارش فوتیهای این ویروس میباشد.
فارس