العالم - فلسطین اشغالی
در حالی که برخی از دولتهای جهان عرب، طی سالهای اخیر به دنبال فرصتی جهت برقراری ارتباط هر چند غیر رسمی با رژیم صهیونیستی بودهاند، اکنون به نظر میرسد بحران شیوع ویروس «کووید۱۹» فرصت خوبی را برای آنها فراهم کرده تا از آن به عنوان یک بهانه جهت رسیدن به مقاصد خود استفاده کنند.
وبگاه «تایمز اسرائیل» در این باره گزارش داد که سه کشور عربی حاشیج خلیج فارس به شکل فعالانه در همکاریهای پزشکی با اسرائیل دخیل شده و یکی از این کشورها اخیرا از تلآویو درخواست کرده تا تاسیسات درمانی از راه دور جهت مقابله با ویروس کرونا برای آن راهاندازی کند.
بر این اساس، «یوئل هارِوِن» رئیس بخش بینالملل «مرکز درمانی شبعا» میگوید نمایندگان عالیرتبهای از بحرین و امارات عربی متحده از پیش از وقوع بحران کرونا تماسهای متداولی را با این بیمارستان برقرار کردهاند.
به نوشته این پایگاه خبری، هارِوِن توضیح داد که در ماه مارس اما یک عضو ارشد خاندان سلطنتی امارات سفر محرمانهای به بیمارستان شبعا داشته و از آن زمان به صورت هفتگی ارتباط خود را حفظ کرده است.
وی همچنین افزود که سومین کشور عربی هم - که البته روابط چندان محکمی با رژیم صهیونیستی ندارد - به تازگی با مرکز درمانی شبعا تماس برقرار کرده و سفارش احداث تاسیسات درمان از راه دور برای مداوای بیماران مبتلا به ویروس کرونا را داده است.
با اینکه این مسئول درمانی صهیونیست نام کشور سوم را نبرده اما وبگاه تایمز اسرائیل احتمال میدهد که آن کشور، کویت باشد.
هارِوِن در ادامه گفت: «آمادگی روزافزونی برای تعامل با ما، حتی به صورت آشکار، در حوزه پزشکی دیده میشود. این امور به آهستگی رخ میدهد اما اتفاق میافتد، شاید نه در سطح بین دولتی که خواستار آن هستیم اما در حال رخ دادن هستند».
وی همچنین افزود که مطمئن است سفارشی که آن کشور سوم به بیمارستان شبعا داده، منجر به همکاریهای آتی بین دو طرف میشود.
بر این اساس، «مارک شنائر» خاخام صهیونیست که نفوذ گستردهای در کشورهای عربی داشته و به برقراری ارتباط بین مرکز درمانی شبعا و دولت بحرین نیز کمک کرده، به تایمز اسرائیل گفت که سه عضو از شش کشور شورای همکاری خلیج فارس، اکنون به شکلی با نظام سلامت رژیم صهیونیستی در ارتباط هستند.
فارس