العالم - لیبی
«فائز السراج» رئیس دولت وفاق ملی لیبی روز دوشنبه(دیروز) آزادسازی پایگاه نظامی الوطیه از اشغال شبهنظامیان تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» را اعلام کرد.
طبق گزارش شبکه الجزیره، السراج در بیانیهای پس از سیطره نیروهایش بر پایگاه الوطیه اعلام کرد که «با کمال افتخار آزادسازی پایگاه الوطیه از اشغال شبهنظامیان جنایتکار را اعلام میکنم... پیروزی امروز پایان نبرد نیست بلکه ما را بیش از پیش به پیروزی بزرگ برای آزادسازی تمامی شهرها و مناطق و نابودی نهایی پروژه سلطه و استبداد نزدیک میکند».
نیروهای دولت وفاق ملی اعلام کردهاند که سلطه بر این پایگاه به آزادسازی جنوب طرابلس و ترهونه از اشغال نیروهای حفتر کمک خواهد کرد.
این نیروها همچنین گفتند که موفق شدهاند سامانه دفاع هوایی روسی در این پایگاه را مصادره کنند و به محض تأمین امنیت مناطق اطراف پایگاه، فعالیتهای آن را ازسر میگیرند.
روز دوشنبه(دیروز)، عملیات برکان الغضب وابسته به دولت وفاق ملی به نقل از سرتیپ «اسامه جویلی» فرمانده اتاق عملیات مشترک اعلام کرد که نیروهای آنها کنترل پایگاه الوطیه را به دست گرفتند.
یک فرمانده میدانی نیروهای دولت وفاق ملی نیز گزارش کرد که نیروهای آنها صبح روز دوشنبه پس از حمله گسترده هوایی، وارد پایگاه الوطیه شدند.
به گفته این منبع نیروهای حفتر پس از حمله زمینی نیروهای دولت وفاق ملی با استفاده از سلاح سنگین و متوسط، این پایگاه را ترک کردند.
پایگاه هوایی الوطیه که در گذشته به پایگاه «عقبه بن نافع» معروف بود در فاصله ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس در نزدیکی دو منطقه الجمیل و العسه در غرب لیبی واقع شده است.
این پایگاه یکی از بزرگترین پایگاههای هوایی لیبی است که حاوی انبارهای سلاح، ایستگاه سوخت، باند فرود هواپیماهای جنگی و شهرک مسکونی است.
پهپادهای اماراتی مورد استفاده نیروهای حفتر از این پایگاه برای حمله به نقاط مختلف طرابلس به پرواز درمیآمدند.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.
فارس