العالم - لیبی
در بیانیه مشترک صادره از سوی صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف)، سازمان ملل و مرکز مینروبی لیبی، درباره مینگذاری در داخل منازل و یا نزدیک ساختمانهای مسکونی در دو منطقه عین زاره و صلاحالدین در طرابلس ابراز نگرانی شده است.
یونیسف اعلام کرد که در تلاش است تا با برگزاری دورههای آموزشی برای کودکان و نوجوانان درباره مواد منفجره، احتمال وقوع حوادث ناشی از این مواد را کاهش دهد.
به نوشته روزنامه «رأیالیوم»، «عبدالرحمن غندور» نماینده ویژه یونیسف در لیبی همچنین بر ضرورت پایبندی طرفهای درگیر به تعهدات خود به موجب قانون انسانی، حقوق بشر و حقوق کودکان تأکید کرد.
غندور افزود که کودکان در لیبی بیشتر در معرض آسیبهای ناشی از درگیریهای مستمر قرار دارند.
پس از آنکه نیروهای دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» موفق شدند پایگاه الوطیه در غرب طرابلس را از نیروهای تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» بازپس گیرند، شمار زیادی از مزدوران شرکت روسی «واگنر» و شبهنظامیان حفتر به سمت ترهونه (۹۰ کیلومتری جنوب شرقی طرابلس) و بنیولید (۱۸۰ کیلومتری جنوب شرقی طرابلس) فرار کردند و پیش از فرار مواد منفجره و مینهایی را در مناطق مسکونی کار گذاشتهاند.
از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.
فارس