العالم - عراق
میلیون ها قطعه ماهی در رود سوم منشعب از رودخانه فرات و تالاب موسوم به «الدلمج» در استان دیوانیه دچار مرگ جمعی شدند.
تصاویر منتشر شده در رسانه ها و فضای مجازی نشان می دهد که صدها تن ماهی مرده در سطح آب شناور است، بدون اینکه کسی از دلایل این مرگ جمعی ماهیان اطلاعی داشته باشد.
برخی رسانه ها ادعا کرده اند که افراد ناشناس اقدام به ریختن سم در این رودهای فرعی کرده اند که به تالاب الدلمج استان دیوانیه سرازیر می شود.
در همین راستا، اتحادیه کشاورزان دیوانیه با اعلام مرگ گسترده ماهیان در این استان، خواستار مداخله دولت و تحقیق و تفحص در باره حادثه شده است.
استانداری دیوانیه نیز اعلام کرده است که هنوز علت فاجعه مرگ جمعی ماهیان در این استان به ویژه در تالاب «الدلمج» نامعلوم است.
این استانداری افزوده است که کمیته ای از ادارات کشاورزی، منابع آبی و دامپزشکی و دیگر دستگاه های متولی برای شناسایی علت این حادثه تشکیل شده است.
در جریان حادثه دو سال پیش مرگ جمعی ماهیان در رودخانه فرات و دجله در آبان ۹۷، سازمان بهداشت جهانی علت مرگ و میر جمعی ماهیان را آلودگی شدید این دو رودخانه به ویژه رودخانه فرات ذکر کرده بود.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که پایین آمدن سطح آب رودخانه منجر به افزایش آلودگی در آن و در نتیجه کمبود اکسیژن و مرگ و میر جمعی ماهیان شده است.
یکی از شیوه های مرسوم پرورش ماهی در عراق، پرورش در قفسه های شناور در حاشیه رودخانه است.
فرات یکی از دو رود بزرگ منطقهٔ میانرودان (بینالنهرین) است که از کوهستان های شرق آناتولی در کشور ترکیه سرچشمه می گیرد و بهسوی کشورهای سوریه، عراق و خلیج فارس روان است.
این رود در مغرب کشور عراق متشکل از دو شعبه «قره سو» و «مرادچای» است که سرچشمه آنها نزدیک رود «ارس» در شرق آناتولی ترکیه است.
هنگامی که دو شعبه قرهسو و مرادچای به هم میرسند، فرات به دجله نزدیک میشود، ولی دوباره دجله متوجه جنوب شرقی شده و فرات به سمت مغرب مایل میشود و سپس در نزدیکی خلیج فارس به رود دجله میپیوندد و از آن پس مجموع این دو رود در قالب اروند رود به خلیج فارس میریزد.
ایرنا