العالم - لبنان
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در آغاز این سخنرانی ضمن تشکر از همه کسانی که در این نبرد و در ایجاد این حماسه، مقاومت و پیروزی نقش داشتند، گفت: دشمن صهیونیستی با تصمیم آمریکا جنگ 33 روزه را بر لبنان تحمیل کرد.
وی افزود: 33 روز گذشت و مقاومت همچنان ایستادگی می کرد تا آنکه اسراییل وادار شد تجاوزگری را متوقف کند و برای پایان دادن به جنگ از شرطهای خود منصرف شود.
سید حسن نصرالله بیان داشت: طرح خاورمیانه جدید که از اشغال افغانستان و عراق توسط آمریکا آغاز شد، در سال 2006 در لبنان ناکام ماند و سقوط کرد.
وی تصریح کرد پس از گذشت 14 سال از جنگ تموز، رژیم اشغالگر همچنان از شکست روانی و نظامی رنج می کشد.
دبیرکل حزب الله لبنان گفت: آنچه در سال 2000 رخ داد، یک دستاورد بود؛ در سال 2006 یک مصونیت و حمایت ایجاد کردیم و پس از آن یک معادله بازدارندگی بر دشمن صهیونیستی تحمیل کردیم که اکنون این معادله بازدارندگی است که از لبنان محافظت می کند.
سید حسن نصرالله افزود: آمریکایی ها وجود قدرت و نیرویی که از لبنان و خاک و ملت و عزت و کرامت آن دفاع کند را بر نمی تابند.
وی با اشاره به اینکه مقاومت برای لبنان به مثابه موجودیت است، گفت: حزب الله در نهایت به شهادت یکی از مبارزانش به دست اسراییلی ها در سوریه پاسخ خواهد داد.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: تصمیم حزب الله برای پاسخ همچنان پابرجاست تا معادله و قواعد درگیری با دشمن را تحکیم بخشد و باید این پاسخ جدی و حساب شده و با برنامه ریزی باشد.
توافق سازشکارانه امارات با اسرائیل
وی به توافق امارات با رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و آن را اقدامی خائنانه و از پشت خنجر زدن برشمرد و گفت: از اقدام حاکمان امارات در امضای توافق با رژیم اشغالگر غافلگیر نشدیم؛ زیرا اساساً عادی سازی روابط با صهیونیستها موضوعی واقعی بود که از مدتها پیش برخی حکام عربی آن را کلید زده بودند.
سید حسن نصرالله افزود: زمان اعلام توافق میان امارات و "اسراییل" بیانگر نیاز ترامپ به اعلام یک دستاورد سیاسی است و این توافق نشان می دهد که برخی حاکمان عرب در واقع نوکر آمریکا هستند.
وی گفت: پیش بینی می کنیم که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برخی کشورهای عربی به عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر بپردازند.
دبیرکل حزب الله در تبیین مسئله ایران هراسی تصریح کرد اظهارنظر برخی کشورهای عربی و اقدام آنها در ترویج ایران هراسی در واقع با هدف دستیابی به توافق با "اسراییل" است.
انفجار بیروت؛ دلایل و ابعاد
وی همچنین به فاجعه انفجار در بندر بیروت اشاره کرد و افزود: دو فرضیه درباره این انفجار وجود دارد؛ نخست یک اتفاق بوده است و دوم اقدامی تخریبی... که در هر حال حزب الله در انتظار نتایج تحقیقات است.
سید حسن نصرالله گفت: اگر انفجار بیروت یک اتفاق بوده است، آنگاه دستگاه قضایی لبنان پرونده انفجار را در دستور کار قرار خواهد داد. تحقیقات در این باره باید ادامه یابد و پاسخ های لازم به ملت لبنان ارائه شود.
وی افزود: اگر با تحقیق بین المللی موافقت کنیم در این صورت نخستین اقدام این خواهد بود که هر گونه مسئولیتی از اسرائیل اگر در انفجار بندر نقش داشته است، ساقط خواهد شد.
به گفته دبیرکل حزب الله، اگر اسراییل مرتکب این جنایت بزرگ در بندر بیروت شده باشد، حزب الله هرگز سکوت نخواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه پس از انفجار بندر بیروت شاهد طرحی برای سرنگونی یک دولت بودیم، افزود:تلاشهایی برای اعمال فشار به منظور استعفای رییس جمهور و سپس مجلس نمایندگان وجود داشت، اما با شکست مواجه شد.
سیدحسن نصرالله با تمجید از نقش سازنده میشل عون و نبیه بری در مدیریت مسائل داخلی پس از وقوع انفجار در بندر بیروت گفت: رییس جمهور و رییس پارلمان افرادی نیستند که به سادگی در مقابل فشارها تسلیم شوند.
وی برخی نیروهای سیاسی را به تلاش برای سرنگونی دولت و قرار دادن لبنان در آستانه جنگ داخلی به منظور تحقق منافع حزبی و خارجی متهم کرد و افزود: همه ما باید برای حفظ دولت و ممانعت از وقوع جنگ داخلی تلاش کنیم. از جانب حزب الله و فراکسیون الوفا از دولت دیاب که تحت فشارهای گسترده تمام تلاش خود را بکار گرفت، تشکر و قدردانی می کنم.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت دیاب به عمل به وظایف قانونی و دولتی خود تا تشکیل دولت جدید ادامه دهد.
سید حسن نصرالله تصریح کرد در هر کشوری مردم انتظار دارند که دولت دستاوردی ارائه دهد. ما خواستار دولتی قدرتمند هستیم که از حمایت و پشتیبانی سیاسی برخوردار باشد زیرا در غیر این صورت به سادگی ساقط می شود.
سید مقاومت در ادامه به تشکیل دولت جدید و نحوه تشکیل آن اشاره و خاطر نشان کرد که نیاز امروز لبنان دولتی است قوی که از نظر سیاسی مورد حمایت و حفاظت باشد.
او گفت که هرکسی در لبنان مأمور به تشکیل کابینه باشد، حزبالله از او خواهد خواست هرچه سریعتر دولت فراگیر و «دولت وحدت ملی» را تشکیل دهد.
سید حسن نصرالله درخواستها مبنی بر تشکیل «دولت بیطرف» را با توجه به تجارب گذشته در لبنان، وقتکشی دانست و گفت که چیزی به نام «بیطرفی» وجود ندارد؛ چرا که همه جریانها و گروههای سیاسی اهداف و خواستههایی دارند.
دادگاه رسیدگی به ترور رفیق الحریری
دبیرکل حزبالله در ادامه به نزدیک شدن زمان قرائت حکم دادگاه ویژه رسیدگی به ترور «رفیق الحریری»، نخستوزیر سابق لبنان اشاره داشت و گفت که حکم این دادگاه به احتمال زیاد علیه مقاومت باشد چرا که نتیجه تحقیقات از پیش مشخص است و موضع حزبالله رد همه اتهامها علیه نیروهایش است.
او گفت از نظر حزبالله این حکم دادگاه که قرار است صادر شود، در حکم این است که گویا صادر نشده است. سید حسن نصرالله از لبنانیها خواست در رابطه با این حکم هشیار باشند چرا که برخی تلاش خواهند کرد برای حمله به مقاومت در لبنان، از این حکم سوء استفاده کنند.
سید حسن نصرالله در بحث کرونا نیز اظهار داشت که شمار مبتلایان به این ویروس و فوتیها رو به تزاید است، از این روز از همه لبنانیها خواست به وظایف دینی و انسانی خود عمل کرده و از ماسک استفاده کنند و فاصله گذاری اجتماعی و همه پروتوکلها را رعایت کنند.
دبیرکل حزبالله گفت که با جنبش امل درباره نحوه برگزاری مراسم سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) گفتوگوهایی صورت گرفته و دوشنبه آینده در این باره صحبت خواهد کرد.
سید حسن نصرالله در پایان اظهار داشت که بر خلاف ادعای برخی رسانهها که میگویند، حزبالله ترسیده یا وضع بحرانی دارد، گفت که بر خلاف این ادعاها، حزبالله و متحدان محلی و منطقهای این جنبش «راحت هستند».
او به هواداران و طرفداران مقاومت در لبنان توصیه کرد خشم و غضب خود را از آنچه میبیند و میشوند، کنترل کنند و صبور باشند؛ چرا که در آینده چهبسا از آن برای اینکه لبنان به جنگ داخلی سوق پیدا نکند، استفاده کنند.