جزئیات اسناد ارتش یمن درباره روابط نظام سابق این کشور با رژیم صهیونیستی

جزئیات اسناد ارتش یمن درباره روابط نظام سابق این کشور با رژیم صهیونیستی
يکشنبه 13 مهر 1399 - 22:13

سخنگوی نیروهای مسلح یمن از اسنادی رونمایی کرد که نشان می‌دهد حکومت سابق در این کشور همکاری‌های نظامی و تجاری با رژیم تل‌آویو داشته است.

العالم _ یمن

سرلشکر «یحیی سریع»، سخنگوی نیروهای مسلح یمن طی نشست خبری گفت که بر اساس سندی از دستگاه امنیت ملی یمن در زمان علی عبدالله صالح، رئیس جمهور معدوم این کشور نشان می‌دهد که «بروس کاشدان»، مشاور وزیر خارجه رژیم صهیونیستی چهاردهم ژوئیه ۲۰۰۷ طی سفری از پیش اعلام نشده وارد صنعاء، پایتخت یمن شده است و این سفر دو روز ادامه داشته است که این مقام صهیونیست طی این سفر با رهبران و فرماندهان نظامی و امنیتی یمن که از نزدیکان علی عبدالله صالح بودند، دیدار و گفت‌وگو می‌کند از همین رو سند شورای امنیت ملی یمن نشان می‌دهد که این سفر دومین سفر بوده و سفر اولی در دوم فوریه سال ۲۰۰۵ صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در این سفر موضوع همکاری در زمینه نظامی، امنیت دریایی و باب المندب، بین مقامات وقت یمن و مسئول صهیونیست بررسی شد. در این دیدار به همکاری تجاری و گردشگری از جمله صدور مجوز به ورود کالا‌های اسرائیل در بازار یمن نیز تأکید شده است.

سخنگوی نیروهای سملح یمن خاطرنشان کرد: از مهمترین موضوعاتی که در این دیدار بین مقامات وقت یمن و مشاور وزیر خارجه اسرائیل بررسی شده بود، استفاده از حریم‌هوایی یمن و آماده‌سازی شرایط برای امضای توافقی هوایی بود که به شرکت‌های هواپیمایی رژیم صهیونیستی اجازه می‌داد از آسمان یمن عبور کنند.

وی یادآور شد: دومین سندی که روابط بین رژیم علی عبدالله صالح و رژیم صهیونیستی را نشان می‌دهد، سندی است که سفارت امارات در صنعاء منتشر کرده است. در این سند که ابتدای ماه مارس ۱۹۹۶ منتشر شده، هیأتی از کنست رژیم اسرائیل (پارلمان) به صنعاء سفر کرده است. این هیأت طی این سفر با مسئولان یمنی که در رأس آن‌ها علی عبدالله صالح بوده، در راستای تلاش‌های صهیونیست‌های برای عادی‌سازی روابط بین تل‌اویو و یمن دیدارهایی داشته است. هیأت مذکور در این دیدار از مقامات وقت یمن می‌خواهند که به ۶۰ هزار اسرائیلی تابعیت یمنی بدهند که ۱۵ هزار نفر از آن‌ها تابعیت آمریکایی داشتند بر اساس سند سفارت امارات در یمن، سعید الزعابی، سفیر ابوظبی در صنعاء در یادداشتی برای وزارت خارجه امارات در سال ۲۰۰۴ می‌نویسد: «عادی‌سازی روابط بین یمن و یهودی‌ها طرح بزرگتری است که ایالات متحده آمریکا آن را آماده و ترسیم کرده است».

یحیی سریع افزود: سفیر آمریکا در صنعاء در نوزدهم مای می ۱۹۹۲ از اقدام رئیس جمهور معدوم یمن (صالح) بابت لغو تحریم‌هایی در سطح دو و سه (احتمالا علیه اسرائیل) تقدیر کرده است. آمریکا از این اقدام علی عبدالله صالح این گونه قدردانی کرد که به نیروی هوایی آمریکا اجازه داد قطعات یدکی جنگنده‌های اف ۵ را به یمن تحویل دهد منتها مشروط بر این که صنعاء از این قطعات در راستای بهتر شدن توانایی تهاجمی جنگنده‌های خود استفاده نکند.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن در ادامه نشست خبری خود تأکید کرد که دولت نجات ملی این کشور دلایل و اسناد دیگری از مشارکت نظامی رژیم صهیونیستی در حمله به یمن (طی سال‌های گذشته) دارد که در زمان مناسب از آن‌ها رونمایی خواهد کرد.

سرلشکر سریع گفت که نبرد امروز در یمن نبرد سرنوشت‌سازی است و ایستادن در برابر متجاوزان ایستادن در برابر طرح‌ها و توطئه‌های اسرائیلی است.

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اقدام بحرین و امارات در عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس را محکوم کرد و گفت:‌ «عادی‌سازی روابط بین رژیم‌ها و حکومت‌های کشورهای متجاوز به یمن و بین رژیم صهیونیستی مشارکت کننده در جنگ یمن، تأکیدی است بر اینکه ما در موقعیت و موضع صحیحی قرار گرفته‌ایم».

وی تصریح کرد: گزینه مقاومت و ایستادگی در برابر متجاوزان گزینه‌ای است که نمی‌توان از آن عدول کرد و آن را کنار گذاشت از یمنی‌ها درخواست می کنیم در برابر توطئه‌های اسرائیلی با‌یستند و مانع از تحقق این توطئه‌ها شوند.

پربیننده ترین خبرها