العالم - فلسطین اشغالی
منابع مصری به پایگاه خبری العربی الجدید گفتند قاهره تعلیق بسته شدن گذرگاه رفح را پایان داده و با آغاز ماه نوامبر آتی، بازگشایی گذرگاه به شکل رسمی اعلام خواهد شد و رسما به مسافرانی که نتوانستند سفر کنند، دانشجویان و بیماران اجازه سفر داده خواهد شد، بر اساس این توافق، گذرگاه رفح تقریبا به شکل دائم باز خواهد بود.
هیئتی از جنبش حماس به ریاست صالح العاروری نایب رئیس جنبش روز چهارشنبه(هفتم آبان) به سفر سه روزه خود به قاهره پس از سلسله دیدارهایی با مسئولان سازمان اطلاعات مصر پایان داد، در این دیدارها سرلشکر عباس کامل رئیس سازمان اطلاعات مصر هم حضور داشتند.علاوه بر العاروری معاون اسماعیل هنیه، خلیل الحیه، عزت الرشق و روحی مشتهی دیگر اعضای دفتر سیاسی حماس هم حضور داشتند.
به گفته منابع مصری، قاهره طی روزهای آینده محموله های کمکهای پزشکی را در چارچوب تلاشهای مبارزه با شیوع ویروس کرونا روانه نوار غزه خواهد کرد از جمله یک محموله بزرگ از کمکهای پزشکی و غذایی از سوی الازهر طی روزهای آینده وارد نوار غزه خواهد شد.
این منابع گفتند رایزنی هایی درباره پرونده های منطقه ای انجام شد به طوری که قاهره بر ضرورت دور کردن کامل ترکیه از پرونده هایی که ارتباط مستقیمی با مسئله فلسطین دارد، تاکید کرد و اینکه روابط جماس با آنکارا به پرونده های قدیمی که بین آنها وجود دارد، منحصر شود. به گفته این منابع، پیامهای قاهره طی برهه زمانی پس از دیدار رهبران حماس و فتح در استانبول به شکل خوبی به رهبران حماس رسید و پیامدهای احتمالی همراهی با سیاستهای ترکیه را درک کردند.
این منابع افزودند در نشستها و دیدارهای هیئت حماس در قاهره گفتگوهای مفصلی درباره گامهای عادی سازی اخیر برخی کشورهای عربی با اشغالگران اسرائیلی صورت گرفت و از جنبش حماس درخواست شد طرحهایی را برای تحرک در سطح فلسطینی مشخص و آن را آغاز کرده و به جای حمله به سازشکاران عرب،به سرعت در راستای پایان شکاف و دودستگی حرکت کنند.
جنبش حماس اعلام کرد که هیئتی از رهبرانش پس از دیدارهایی با مسئولان مصری در طول سه روز به سفر خود به قاهره پایان داد.
در بیانیه جنبش حماس آمده است هیئت اعزامی به قاهره مسائل مورد اهتمام مشترک به ویژه روابط دوجانبه و راههای تقویت آن و چالش هایی را که مسئله فلسطین با آن روبرو است، بررسی کرد، همچنین تحولات سیاسی منطقه ای و راههای موفقیت تلاشها برای پایان شکاف و دودستگی و تحقق شراکت و همکاری ملی و مستحکم سازی جبهه فلسطینی در رایزنی های انجام شده با مسئولان مصری بررسی شد.
وحدت موضع ملی در مقابله با خطرات بزرگی که مسئله فلسطین را تهدید میکند، راههای تحقق عناصر و عوامل مقاومت و ایستادگی ملت فلسطین، اوضاع دشوار انسانی در نوار غزه و راههای کاهش رنج ساکنان آن از دیگر موضوعاتی بود که در دیدارهای هیئت حماس با مسئولان مصری در قاهره مورد بررسی قرار گرفت.
در بیانیه حماس اعلام شده است که مصر هم علاقه مندی خود را به موفقیت مسیر تحقق شراکت ملی و راههای تحقق آشتی فلسطینی ابراز کرد.
تعویق مذاکرات آشتی فلسطینی به بعد از انتخابات آمریکا
یک منبع فلسطینی گفته است که مذاکرات آشتی میان جنبشهای حماس و فتح به پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا موکول شده است.
این منبع فلسطینی در پی پایان سفر هیئت حماس به قاهره و رایزنی های آن با مقامات مصری درباره روند آشتی فلسطینی ه پایگاه خبری عربی 21 گفته است که هیئت حماس بدون برگزاری دیدار با جنبش فتح، قاهره را ترک کرد.
این منبع افزود گفتگوهای آشتی میان حماس و فتح پس از پایان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا(در سوم نوامبر) ازسرگرفته خواهد شد.
پایگاه خبری عربی 21 پیش از این به نقل از یک منبع فلسطینی نشته بود که مقامات مصری با برگزاری نشست دوجانبه میان جنبشهای فتح و حماس در سفارت فلسطین در قاهره با هدف مقدمه سازی برای برگزاری نشست دبیران کل گروههای فلسطینی مخالفت کردند، این در حالی بود که مصر ابتدا با آن موافقت کرده بود.
گفتگوها میان حماس و طرف مصری مثبت بوده است و مصر آمادگی خود را برای میزبانی نشست دوجانبه میان حماس و فتح اعلام کرد، ولی در عین حال شرط گذاشت که مذاکرات طولانی مدت برای توافق درباره تمام جزئیات پیش از صدور فرمان ریاست تشکیلات خودگردان درباره زمانهای برگزاری انتخابات فلسطین(شامل مجلس قانونگذاری، ریاست تشکیلات خودگردان و مجلس ملی) انجام شود.
این در حالی است که روحی فتوح عضو مرکزی جنبش فتح پیشتر گفته بود که این جنبش با نتایج گفتگوی دوجانبه که با حماس در استانبول در اواخر ماه گذشته انجام داده بود، وی گفته بود که ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان منتظر پاسخ نهایی حماس برای صدور فرمان ریاستی درباره زمان برگزاری انتخابات سه گانه است.
پایگاه خبری عربی 21 در ادامه گزارش خود آورده است مذاکرات میان جنبشهای حماس و فتح در چارچوب حل مسائل مورد اختلافی که اخیرا رخ داد، انجام می شود که مهمترین این اختلافات درباره زمان برگزاری انتخابات مجلس ملی است، این در حالی است که جنبش فتح خواستار برگزاری آن پس از انتخابات ریاست تشکیلات خودگردان شده، اما حماس خواستار برگزاری همزمان انتخابات ریاست تشیکلات و مجلس ملی شده است.
این رسانه افزود از دیگر مسائل مورد اختلاف میان حماس و فتح این است که حماس از تشکیلات خودگردان خواسته است در راستای ابتکار حسن نیت از سوی ابومازن و پیش از هر گام عملی، اقدامات مجازاتی علیه نوار غزه را لغو و حقوق نمایندگان مجلس قانونگذاری فلسطین در غزه را که قطع شده، مجددا برقرار کند.
تسنیم