فرزندان مهاجران مسلمان کاشف واکسن کرونا

فرزندان مهاجران مسلمان کاشف واکسن کرونا
چهارشنبه 21 آبان 1399 - 09:04

صاحبان اصلی شرکت داروسازی بیون تک؛ شریک آلمانی شرکت فایزر آمریکا را دو آلمانی ترک تبار تشکیل می‌دهند که در ساخت نخستین واکسن مؤثر مقابله با ویروس کرونا مشارکت داشته‌اند.

العالم - اروپا

به گزارش روسیا الیوم، مالک شرکت بیون تک را "اوگور شاهین" و "اوزلام توریجی" زن و شوهر ۵۵ و ۵۳ ساله تشکیل می‌دهند که اصالت آنان ترکیه‌ای است.

شاهین و اوزلام شرکت بیون تک را در سال ۲۰۰۸ با حمایت مالی مؤسسه بیل گیتس و به ارزش ۵۵ میلیون دلار تأسیس کردند.

این دومین تجربه موفق دو زوج آلمانی ترک تبار است، آنها در سال ۲۰۰۱ نیز شرکت دارویی را تأسیس کردند که سرانجام در سال ۲۰۱۶ به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار به یک شرکت ژاپنی فروخته شد.

درحالی که این زوج سال‌ها درحال تحقیق چگونگی تقویت سیستم ایمنی بدن دربرابر سرطان بودند، ویروس کرونا در پایان سال ۲۰۱۹ شیوع پیدا کرد و این دو پزشک تصمیم گرفتند از ژانویه ۲۰۲۰ توجه خود را در شرکت جدیدشان؛ بیون تک؛ روی داروی ضد کووید-۱۹ متمرکز کنند.

پس از ماه‌ها کار سخت و طاقت‌فرسا، این دو پزشک آلمانی ترک تبار موفق شدند که به توسعه این واکسن برسند، دستآوردی که شرکت آمریکایی فایزر روز دوشنبه آن را اعلام کرد و در انتظار دریافت مجوز تولید و فروش آن است.

شاهین چهار ساله بود که با پدرش که در کارخانه تولید خودرو کار می‌کرد، به آلمان آمد و در آنجا بزرگ شد، درس خواند و با اوزلام توریجی در دانشگاه آشنا شد و با او ازدواج کرد.

اوزلام نیز دختر یک پزشک ترکیه‌ای است که به آلمان آمد و زندگی خود را وقف کار در آزمایشگاه [پزشکی] کرد.

این زوج سال‌هاست که در آزمایشگاه‌ها، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌های آلمانی اشتغال داشته‌اند و اینک پس از آن که ارزش مالی شرکت تحت مالکیت شاهین که همسر آن؛ اوزلام نیز به عنوان پزشک ارشد در آن فعالیت دارد، به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است، در فهرست ۱۰۰ ثروتمند نخست آلمان قرار گرفتند.

شرکت داروسازی فایزر آمریکا در جدیدترین گزارش خود روز دوشنبه با همکاری شرکت بیون تک، شریک آلمانی از دستیابی به واکسن کرونا خبر داد و اعلام کرد این واکسن می تواند تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا مفید باشد.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به ۱۵ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۳۳۰ نفر رسیده که در این میان یک میلیون و ۲۶۹ هزار و ۱۲۰ نفر جان باختند و حدود ۳۶ میلیون نیز بهبود یافته‌اند و شرایط جسمانی بیش از ۹۳ هزار نفر از مبتلایان نیز وخیم گزارش شده است.

مشرق

پربیننده ترین خبرها