العالم ـ ایران
کاربران شبکه های اجتماعی در ایران هشتگ های "اخراج بازرسان آژانس هسته ای" و "غنی سازی 20 درصد" راه اندازی کردند. این امر دال بر استقبال مردم ایران از اقدام پارلمان در تصویب طرح "اقدام راهبردی" برای لغو تحریم ها است.
جنایت وحشیانه رژیم اشغالگر در ترور شهید فخری زاده دانشمند هسته ای بر عزم و اراده ایرانیان برای تحقق اهداف خود افزود. مردم کشور اینک دولت را به سبب اجازه دادن به بازرسان آژانس برای دیدار با دانشمندان هسته ای سرزنش می کنند و خواستار پایان دادن به همکاری ها با آژانس هسته ای سازمان ملل شدند. بازرسان آژانس به افشای اطلاعاتی درباره دانشمندان هسته ای ایران متهم هستند. کاربران ایرانی همچنین این سوال را مطرح کردند که راز دشمنی استکبار جهانی با جمهوری اسلامی ایران و منع آن از ادامه دادن به برنامه هسته ای خود چیست؟ در حالی که این مساله حق مشروع ایران است. آنها تاکید کردند که تحریم های آمریکا علیه ایران می بایست با وحدت ملی و عدم تسلیم شدن در برابر دشمنان، به پایان برسد.
کاربران ایرانی اظهار داشتند که خون شهید فخری زاده و خون دیگر دانشنمدان شهید هدر نخواهد رفت و تمام ایرانیان برای گرفتن انتقام خون شهدای وطن آماده هستند.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه، دو فوریت طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را تصویب کردند. به موجب این طرح، سازمان انرژی اتمی ایران موظف است ظرف مدت دو ماه پس از تصویب این قانون، سالانه به میزان حداقل ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۲۰ درصد در تاسیسات شهید علی محمدی فردو تولید و در داخل کشور ذخیره کند و نیز نیازمندی های صلح آمیز صنایع کشور به اورانیوم با غنای بالای ۲۰ درصد را به طور کامل و بدون تأخیر تأمین کند.
سازمان انرژی اتمی موظف است ظرف مدت ۳ ماه عملیات نصب، تزریق گاز، غنی سازی و ذخیره سازی مواد را تا درجه غنای مناسب، با حداقل ۱۰۰۰ عدد ماشین IR-۲m در بخش زیرزمینی تاسیسات شهید احمدی روشن نطنز آغاز کند. همچنین سازمان انرژی اتمی مکلف است در همین بازه زمانی، هرگونه عملیات غنی سازی و تحقیق و توسعه با ماشین های IR-۶ را به تاسیسات شهید علی محمدی فردو منتقل کرده و عملیات غنی سازی را با حداقل ۱۶۴ ماشین از این نوع آغاز نموده و آن را تا انتهای سال ۱۳۹۹ به ۱۰۰۰ ماشین توسعه بدهد.
سازمان انرژی اتمی ایران وظیفه دارد، راکتور ۴۰ مگاواتی آب سنگین اراک را که به موجب برجام در حال بازطراحی و بهینه سازی می باشد، ظرف مدت ۴ ماه از تاریخ تصویب این قانون با برنامه زمانبندی معین از طریق احیای قلب راکتور به شرایط قبل از برجام برگرداند.
دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای ۳۶ و ۳۷ برجام، ظرف مدت ۲ ماه از تصویب این قانون، دسترسی های نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند.