العالم - امارات
این روزنامه به نقل از شورای شهرک های اسرائیلی در شمال کرانه باختری نوشت : شرکت های احداث شده که شراب ، روغن زیتون وعسل تهیه می کنند، توافقی را با شرکت اماراتی "فام" برای صادر کردن تولیداتش به امارات متحده عربی امضا کرده است.
براساس مصوبات اتحادیه عرب، خرید و فروش کالاهای شهرک نشینان که طبق قوانین بین المللی غیرقانونی به شمار می روند، ممنوع است.
به موجب جیروزالیم پست، "یوسی داغان" رئیس شورای شهرک ها درشمال کرانه باختری که این توافق را امضا کرده است، گفت : ما تاریخ را می سازیم، ما صفحه اقتصادی جدیدی را میان بهترین شرکت ها در شهرک ها و شرکت "فام " می گشاییم . من خیلی از این وضعیت خرسندم.
داغان به منطقه السامره در شمال کرانه باختری اشغالی اشاره کرد که خود اهل آنجاست.
راستگرایان افراطی اسرائیلی که داغان یکی از رهبران آن به شمار می رود، حاضر نیست که دولت فلسطینی را در اراضی اشغالی سال 1967 به رسمیت بشناسد و بر الحاق بخشی عمده از این اراضی به اسرائیل اصرار می ورزد.
طبق گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از جیروزالیم پست، این توافق در امیرنشین دبی امضا شد و فیصل علی موسی رئیس هیات مدیره شرکت فام از جانب امارات، این توافق را امضا کرد.
این روزنامه اسرائیلی به نقل از موسی نوشت: من فکر نمی کردم چنین وضعیتی حاصل شود و اگر کسی از قبل از من سوال می کرد که آیا چنین اتفاقی ممکن است بیافتد، جوابم منفی بود.
وی افزود: آنچه به آن دست یافتیم ، به مثابه دستیابی به هدفی بزرگ است.. به جهانیان می گوییم که ما بازرگانان واقعی هستیم ، ما دوستان واقعی هستیم.
امارات و اسرائیل، 13 اوت گذشته به توافق عادی سازی روابط دست یافتند . این توافق روز 15 سپتامبر گذشته در واشنگتن امضا شد.
این توافق با محکومیت گسترده فلسطینی ها مواجه شد.
گروه ها و مسئولان فلسطینی تاکید کردند که این اقدام، خیانتی از جانب امارات وخنجری در پشت ملت فلسطین است.
بسیاری از کشورها و نهادهای بین المللی از جمله اتحادیه اروپا با معامله کالاهای تولید شده در شهرک ها به عنوان کالاهای اسرائیلی مخالفند و اقدام به علامت گذاری روی این کالاها می کنند تا مکان تولید کالا برای مصرف کننده مشخص باشد.
قطعنامه 2334 شورای امنیت که دسامبر 2016 صادر شد، تاکید کرد که شهرک های اسرائیلی احداث شده در اراضی اشغالی فلسطین، از سال 1967 از جمله قدس شرقی به موجب قوانین بین المللی ممنوع است و مانعی اساسی در راه تحقق راه حل دو دولت و صلح عادلانه و دائم و فراگیر به شمار می رود.
به موجب مفاد قطعنامه شورای امنیت، هیچ کشوری نباید به اسرائیل کمک کند تا از این کمک برای فعالیت های شهرک سازی استفاده نشود.
تصمیم مایک پمپئو وزیر امور خارجه امریکا در نوامبر گذشته مبنی بر فرق نگذاشتن بین کالاهای شهرک نشینان و دیگر کالاهای اسرائیلی با انتقادات کشورهای عربی و جامعه بین المللی از جمله اتحادیه عرب و سازمان ملل مواجه شد.
امارات روز پنج شنبه گذشته از فعال شدن ویزاهای گردشگری به شکل موقت برای اسرائیلی ها به شکل موقت تا زمان تصویب توافق معافیت متقابل تقاضاهای ویزاها برای دو طرف خبر داد.
سلطان احمد بن سلیم رئیس هیات مدیره شرکت بنادر جهانی دبی دیروز در نشستی اماراتی – اسرائیلی در دبی گفت : اسرائیل حلقه وصل منطقی و استراتژیک میان بنادر در اروپا و خاورمیانه به شمار می رود.
وی پیش بینی کرد که میزان اصولی تجارت دوجانبه میان امارات و اسرائیل به 5 میلیون دلار افزایش پیدا کند.