هشدار دانشمندان روس درخصوص توفان‌ خورشیدی/ سردرد، بدحالی و اخلال در برخی ارتباطات مخابراتی

هشدار دانشمندان روس درخصوص توفان‌ خورشیدی/ سردرد، بدحالی و اخلال در برخی ارتباطات مخابراتی
چهارشنبه 19 آذر 1399 - 17:53

دانشمندان روس اعلام کردند: توفان‌های خورشیدی که بر اثر انفجارات در سطح خورشید بوجود می آید، در شبانه روز آینده مناطق مختلف کره زمین را فرا می گیرد و از نشانه های آن سردرد و بدحالی و نیز اخلال در برخی ارتباطات مخابراتی اعلام شده است.

العالم- اروپا

شبکه تلویزونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه روز چهارشنبه در گزارشی به نقل از دانشمندان آزمایشگاه رصدشناسی خورشیدی انستیتو فیزیک آکادمی علوم روسیه گفت: انفجار خورشیدی شدید روز هفتم ماه دسامبر (روز دوشنبه) رخ داد و مقادیر بسیار زیادی مواد از سوی خورشید پرتاب شده است.

در گزارش گفته شد: نخستین توفان خورشیدی بامداد امروز به سطح کره زمین رسید و انتظار می رود ضربه اصلی از توفقان های خورشیدی تا نیمه های روز ۱۰ دسامبر (پنجشنبه) وارد شود.

سرعت توفان های خورشیدی ۸۰۰ کیلومتر در ثانیه است و بر اثر آن میدان مغناطیسی زمین بطور موقت پایداری خود را ازدست می دهد.

دانشمندان هشدار می دهند که در شرایطی که توفان خورشیدی در زمین می وزد فشار رادیواکتیوی بر تجهیزات فضایی افزایش می یابد و اختلالاتی در سیستم های مخابراتی بوجود می آید.

انتظار می رود توفان خورشیدی ضعیف تری روز ۱۱ دسامبر (روز جمعه) رخ دهد و پس از یک هفته وضعیت به حالت عادی بازمی گردد.

آخرین مورد توفان های خورشیدی اواسط مهر ماه گذشته گزارش شد.

توفان های مغناطیسی می تواند موجب کاهش و افزایش فشارخون، میگرن و بی خوابی مردم زمین شود و تاثیرات ناخوشایندی بر زندگی مردم بگذارد.

دانشمندانی که در مورد تاثیر امواج مغناطیسی و توفان های خورشیدی بر انسان مطالعه می کنند، می گویند: جرقه های ناشی از طوفان های خورشیدی و امواج مغناطیسی سبب بروز اختلالات روانی در سطوح مختلف کم تا خطرناک می شود.

دراین تحقیقات دانشمندان به مطالعه تأثیرگذاری فضا بر انسان می پردازند. از جمله تأثیر جرقه های خورشیدی و توفان های مغناطیسی که پس از آن بروز می کند.

کوکلسکی مرکز این گونه تحقیقات درشهر آپاتیت در یک منطقه قطب شمال است. دراین محل امواج مغناطیسی زمین به شکلی است که خطوط نیروزا بر فراز قطب، قیفی درست می کنند.

براساس این گزارش، ذرات خورشیدی و پرتوهای فضایی در این مرکز انوار نوری شمالی را در آسمان ایجاد می کند که این امواج در بدن انسان باعث بروز اختلال می شوند. سالخوردگان و نوجوانان نسبت به تأثیرات فضایی حساس هستند.

آلا مارتینووا پژوهشگر مسائل بیولوژی مرکز علمی کولسکی در این باره گفت: عکس العمل بچه ها در وضعیت های متفاوت، حساس تر است. آیا می توان چنین رفتاری را دعوای بچه گانه نامید؟ یک چیزی بر ارگانیزم تأثیر می گذارد و کودک احساس ناراحتی می کند و کم توجه می شود. درنتیجه کودک نمی خواهد درس بخواند.
شدت پرتوهای فضایی در شمال بیشتر است که تأثیر اضافی اشعه رادیو اکتیو و تغییرات را موجب می شود.

دانشمندان همچنین به تاثیر توفان های خورشیدی در اخلال در سیستم های انرژی و نیز فعالیت جهت یابی حیوانات و پرندگان هم پی برده اند که ممکن است کوچ فصلی پرندگان را مختل کند.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها