سلامت قلبتان را با بالا رفتن از پله‌ها آزمایش کنید

سه شنبه 25 آذر 1399
13:27
سلامت قلبتان را با بالا رفتن از پله‌ها آزمایش کنید به گفته پژوهشگران، چگونگی بالا رفتن از پله‌ها می‌تواند نشانه‌های جالبی درباره سلامت قلب در اختیار افراد قرار دهد.

العالم - گوناگون

به گزارش شبکه خبری به نقل از وب‌سایت ساینس دیلی، بر اساس پژوهشی که به‌تازگی در انجمن قلب و عروق اروپا ارائه شده است، بالا رفتن از ۴ سری پله در کمتر از ۱ دقیقه نشانه سلامت قلب است.

خسوس پیترو، پژوهشگر ارشد این مطالعه و متخصص قلب و عروق از دانشگاه کرونیا در اسپانیا می‌گوید: «آزمایش پله‌کان وسیله‌ی مناسب برای ارزیابی سلامت قلب است. اگر برای بالا رفتن از ۴ سری پله بیش از ۹۰ ثانیه زمان صرف کنید، سلامت شما پایینتر از سطح مطلوب است و بهتر است با پزشک مشورت کنید.»

هدف اصلی این مطالعه، دستیابی به روشی آسان و ارزان برای ارزیابی کیفیت و عملکرد قلب افراد بود.

۱۶۵ بیمار دارای علامت که برای معاینه پزشکی فرستاده شده بودند در این پژوهش مشارکت کردند. تصور می‌شد آنها به بیماری‌های قلبی-‌عروقی مبتلا هستند. آنها ابتدا پس از راه رفتن یا دویدن بر روی تردمیل تا رسیدن به آستانه خستگی، به استراحت پرداختند. پس از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه استراحت، از آنها خواسته شد از ۴ سری پله (معادل ۶۰ پله) به سرعت بالا بروند. به آنها گفته شده بود از دویدن در پله‌ها اجتناب کنند. زمان بالا رفتن آنها از پله‌ها نیز ثبت شد.

بر این اساس، بیمارانی که پله‌ها را در کمتر از ۴۰ تا ۴۵ ثانیه بالا رفتند، در تست تردمیل به عدد استقامتی بالاتر از ۹-۱۰ دست یافتند. پیش‌تر تحقیقات نشان داده بود به دست آوردن عدد استقامتی ۱۰ در تمرینات ورزشی به معنای کاهش ملموس احتمال مرگ (۱ درصد در سال یا کمتر، و یا ۱۰ درصد در ۱۰ سال) است. برعکس، بیمارانی که برای بالا رفتن از پله‌ها ۹۰ ثانیه زمان یا بیشتر از آن صرف کردند، در تست تردمیل به عدد استقامتی کمتر از ۸ دست یافتند. این به معنای احتمال ۲.۴ درصدی بروز مرگ و میر در ۱ سال و یا بروز ۳۰ درصدی مرگ و میر طی ۱۰ سال است.

همچنین معاینات نشان داد حدود ۵۸ درصد از افرادی که برای بالا رفتن از پله‌ها بیش از ۹۰ ثانیه زمان صرف کردند، در جریان تست تردمیل دچار اختلال در عملکرد قلب شدند. برعکس، تنها ۳۲ درصد از افرادی که پله‌ها را در کمتر از ۱ دقیقه پیمودند چنین اختلالی را در هنگام تست تردمیل نشان دادند.

0% ...

آخرین اخبار

اعتراض یمن به استفاده ریاض از پرونده انسانی به عنوان اهرم فشار/ صنعا: هرگز در برابر فشارها نخواهیم شکست


گاردین: دولت ترامپ از روزنامه‌نگاران جاسوسی می‌کند


لبیک اساتید فناور دانشگاه‌ها به رهنمود‌های رهبر انقلاب


دریادار ایرانی: با همان روحیه شهدا از ایران دفاع می‌کنیم


بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام


۲ نوجوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه شدند


وحدت، کشور را در برابر دسیسه استکبار جهانی حفظ می‌کند


کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت