آینده لیبی در سایه شکست راه حل های سیاسی

آینده لیبی در سایه شکست راه حل های سیاسی
شنبه 6 دی 1399 - 14:33

به دنبال شکست مذاکرات لیبی برای حل بحران این کشور، طرف های درگیر، کشمکش را از سر گرفتند. در این بین، خلیفه حفتر، نیروهای خود را برای اخراج نظامیان ترکیه از لیبی به حال آماده باش درآورد.

العالم - نظرکده

کارشناسان مسائل منطقه ای می گویند تردیدی نیست که حضور نظامی ترکیه در لیبی، بر روند حل مسالت آمیز بحران در این کشور تأثیر می گذارد مخصوصا که سازمان ملل هم به طور مستقیم و در نشست ها و جلسه های مختلف در تونس و مغرب درباره حضور بیگانگان در این کشور هشدار داده است.

کارشناسان معتقدند که درگیری های لفظی و هشدارهای متقابل و زد و خوردهای نظامی بین نیروهای حفتر و الوفاق ناشی از حضور نظامی ترکیه و دیگر مزدوران خارجی در لیبی است. سازمان ملل شمار مزدوران موجود در لیبی را 20 هزار نفر ذکر کرده است. کارشناسان تأکید می کنند که شواهد حکایت از آن دارند که ترکیه همچنان بر ادامه حضور در لیبی تا تحقق اهدافش، اصرار می ورزد.

پژوهشگران و حقوق دانان هم به نوبه خود تأکید کرده اند که این فرصت گفتگو فرصت گرانبهایی برای خروج لیبی از بحران است و باید آن را دریافت.

پژوهشگران درباره تحولات سیاسی منطقه ای و بین المللی هم گفته اند که ترکیه امروز در لیبی در موضع قدرت است و به ویژه پس از حوادث قره باغ، آنکارا از اهمیت بین المللی برخوردار شده است.

آنها بر این باورند که راه حل سیاسی بهترین راه حل در لیبی است و ز حفتر می خواهند به جای متهم کردن ترکیه و طرف های دیگر، یک طرح واقعی ارائه دهد.

کارشناسان سیاسی هم سازمان ملل را به عدم جدی بودن در حل ماقشات لیبی متهم کرده و گفته اند که این سازمان که حکومت السراج را به رسمیت شناخته و از آن حمایت سیاسی و لوجستیکی می کند باید از ترکیه بخواهد نیروهای خود را از این کشور خارج کند چرا که این نیروها در لیبی، اشغالگر به حساب می آیند.

آنها خاطرنشان کرده اند که سازمان ملل عامل اصلی اختلافات سیاسی و حضور نظامی غیر قانونی کشورهای دیگر در این کشور است و این سئوال را مطرح می کنند که چرا قطعنامه های این سازمان در مورد لیبی اجرا نمی شوند.

پربیننده ترین خبرها