درخواست چین از آمریکا برای برداشتن گام‌های عملی برای برجام

درخواست چین از آمریکا برای برداشتن گام‌های عملی برای برجام
جمعه 6 فروردين 1400 - 14:37

معاون وزیر خارجه چین ضمن اشاره به تحولات اخیر در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران، از همه طرف‌ها خواست برای تعیین تکلیف برجام احساس فوریت کنند.

العالم- آسیا

چین با اشاره به تحولات جدید در ارتباط با وضعیت هسته‌ای ایران، از آمریکا خواست مذاکرات درباره این موضوع را از سر بگیرد.

به گزارش روزنامه هنگ‌کنگی «ساوت چاینا مورنینگ پست»، «ما ژائوجو» معاون وزیر خارجه چین این درخواست را در گفت‌وگو با «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران مطرح کرده است.

بر اساس این گزارش، در بیانیه‌ای که روز پنجشنبه بر روی سایت وزارت خارجه چین قرار گرفت، به نقل از معاون وزیر خارجه این کشور آمده است: برخی تغییرات در اوضاع هسته‌ای فعلی ایران وجود دارد. همه طرف‌ها باید حس فوریت را افزایش دهند.

وی افزود: ایالات متحده باید در اسرع وقت اقدامات عملی انجام دهد. آمریکا و ایران باید به صورت نسبی به تفاهم برسند و به توافق بازگردند.

او در ادامه تاکید کرد چین به ایفای نقش سازنده برای بازگرداندن این توافق جامع به مسیر اصلی خود ادامه خواهد داد.

به ادعای این گزارش، دیپلمات‌های ارشد چینی و آمریکایی در نشست آلاسکا توافق کردند که ایران یکی از مسائلی است که می‌توانند به رغم اختلافات زیادشان، درباره آن همکاری کنند.

«وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز چهارشنبه تور یک هفته‌ای خود به منطقه غرب آسیا را در حالی آغاز کرد که قصد دارد در خصوص مسئله هسته‌ای ایران بحث‌هایی را انجام دهد و به دنبال گسترش اتحاد و ائتلاف در مقابل تحریم‌های غرب است. بنابر گزارش‌ها، وی بعد از عربستان سعودی، به ترکیه، ایران، امارات عربی متحده، بحرین و عمان سفر خواهد کرد و در تاریخ ۳۰ مارس (۱۰ فروردین ماه) به پکن بازخواهد گشت.

طبق گزارش ساوت چاینا مورنینگ پست، سفر وزیر خارجه چین به غرب آسیا درست مدت اندکی پس از تبادل نظر پرتنش وانگ و «یانگ جیه‌چی» دیپلمات ارشد چین با «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا و «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا در مذاکرات دو کشور در آلاسکا صورت می‌گیرد.

بعد از سفر ۲۰۱۶ «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین به ایران، وانگ عالی‌رتبه‌ترین مقام چینی محسوب می‌شود که به ایران سفر می‌کند و طبق این گزارش، این سفر در شرایطی صورت می‌گیرد که تلاش‌ها برای احیای برجام متوقف شده است.

«دونالد ترامپ» در اردیبهشت ۹۷ علی‌رغم مخالفت‌های طرف‌های برجام (انگلیس، فرانسه، روسیه، چین به‌علاوه آلمان) و همچنین پایبندی جمهوری اسلامی ایران به تعهداتش ذیل برجام، به صورت یکجانبه از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و به امید وادار کردن ایران به موافقت با توافق مورد پسند آمریکا، سیاست «فشار حداکثری» را علیه جمهوری اسلامی در پیش گرفت که نه تنها نتیجه‌ای نداشت بلکه ایران را وادار کرد به دنبال بدعهدی شرکای اروپایی برجام در قبال تعهداتشان، گام‌هایی را در جهت کاهش تعهدات برجامی بردارد.

فارس

پربیننده ترین خبرها