سفیر تهران در مسکو: تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران، ماه آینده میلادی آغاز می شود

جمعه 6 فروردين 1400
18:28
سفیر تهران در مسکو: تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران، ماه آینده میلادی آغاز می شود
کاظم جلالی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت انتظار می‌رود ایران تولید مشترک واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه را در خاک خود در ماه آوریل آغاز کند.

العالم - ایران/ علمی

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه امروز (جمعه) به خبرگزاری «اسپوتنیک» گفت انتظار می‌رود ایران تولید واکسن «اسپوتنیک وی» روسیه را در خاک خود در ماه آوریل (۱۵ فروردین تا ۱۵ اردیبهشت) آغاز کند.

وی در تشریح این مسئله گفت: تولید مشترک در ماه آوریل آغاز خواهد شد و در حال حاضر دو شرکت ایرانی با این موضوع درگیر هستند. فکر می‌کنم در هفته آینده سلول‌های واکسن از روسیه به ایران فرستاده شود و اگر خدا بخواهد، در ماه آوریل شاهد آغاز تولید مشترک واکسن در ایران خواهیم بود.

به گفته این دیپلمات ایرانی، حجم تولید اولیه تا نه میلیون دوز در ماه خواهد بود.

وی با بیان این که امکان افزایش حجم تولید در آینده وجود دارد، افزود: یکی از شرکت‌های ما در مرحله اولیه قادر به تولید تا چهار میلیون دوز در ماه است و شرکت دیگر تا چهار میلیون دوز توانایی دارد. این در مجموع می‌شود حدود هشت، نه میلیون دوز در ماه.

بر اساس این گزارش، جلالی پیشتر در فوریه گفته بود تهران و مسکو به توافقی برای تولید مشترک واکسن اسپوتنیک وی دست یافته‌اند. به نوشته اسپوتنیک، «کیانوش جهانپور» سخنگوی وزارت بهداشت ایران هم گفته بود ایران و روسیه ممکن است در همکاری با یکدیگر این واکسن را به کشورهای سوم صادر کنند.

اسپوتنیک وی تاکنون در ۵۷ کشور تایید شده و دومین واکسن کرونای جهان از این نظر است. درصد کارایی این واکسن ۹۱.۶ درصد است و بنابر نتایج تحقیقات، در مقابل سویه‌های جهش یافته ویروس موثر است.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

آمریکا جنگنده اف-۳۵ به عربستان می‌فروشد


قدردانی ایران از چین و روسیه برای وتوی قطعنامه ضد ایرانی آمریکا


آمار شهدای لبنان به ۴۳۸۶ نفر رسید


دهمین دوره جایزه فیروزه پایان یافت


احضار سفیر آلمان به وزارت امور خارجه ایران


سردار حسن‌زاده: تا اوایل آبان رزمایش «جان فدای ایران» در همه شهرها اجرا می‌شود


چین: با انقضای قطعنامه ۲۲۳۱، بررسی پرونده هسته‌ای ایران در شورای امنیت پایان یافته است


شکست طرح ضد ایرانی آمریکا در شورای امنیت


رهبر انصارالله یمن: ما آغازگر جنگ نیستیم/ اسناد جنایات سعودی را در اختیار داریم


سردار طلایی‌نیک: ۲۰۰ شب حضور حماسی مردم، جهش قدرت اجتماعی در تکمیل قدرت نظامی و ملی بود