العالم ـ اروپا
بنابر گزارش روسیا الیوم در مقاله روزنامه کامرسانت که قلم «ماریانا بلینکایا» تحلیگر روسی منتشر شده، آمده است: کشتی ساویز به مدت سه سال است که در جنوب دریای سرخ و در فاصله نه چندان دور از تنگه باب المندب در تقاطع سه کشور یمن، جیبوتی و اریتره فعالیت می کند.
اهمیت دریای سرخ و تنگه باب المندب سبب شده است که این منطقه به صحنه رقابت قدرتهای منطقهای و فرامنطقهای تبدیل شود و هر یک از بازیگران تلاش میکنند دامنه نفوذ خود را در این منطقه و شاخ شرقی آفریقا گسترش دهند.
کشورهای عربی از جمله عربستان امنیت دریای سرخ را بخشی از امنیت ملی کشورهای عربی به شمار میآورند و برای سرمایه گذاری اقتصادی در سواحل دریای سرخ تلاش میکنند.
نویسنده این مقاله می نویسد که احتمال داده می شود برخی با ارائه اطلاعات به ریاض مبنی بر دخالت کشتی ساویز در حملات حوثی ها علیه مواضع سعودی، موجب شده باشند عربستان در حمله به این کشتی نقش داشته است.
نویسنده سپس با اشاره به گزارش نیویورک تایمز مبنی بر نقش اسرائیل در حمله به ساویز نوشت: به گفته یک مقام ناشناس، اسرائیلی ها حمله را حدود ساعت ۷:۳۰ صبح به وقت محلی به ایالات متحده اطلاع دادند و مدعی شده اند که آن پاسخی به حملات قبلی ایران به کشتی های اسرائیلی است.
نویسنده در پایان با اشاره همزمانی این حادثه با آغاز مذاکراتی وین برای بازگشت به "توافق هسته ای" ایران موسوم به "برنامه جامع اقدام مشترک" نوشت که از سرگیری مذاکرات با ایران و بازگشت احتمالی آمریکا به برجام، چندان خوشایند اسرائیل نیست.
کشتی ایرانی ساویز در حالی روز سهشنبه (هفدهم فروردینماه) نزدیک سواحل جیبوتی در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت که این کشتی تجاری و غیر نظامی بر اساس اعلام قبلی رسمی و هماهنگیهای انجام شده با سازمان بینالمللی دریانوردی به عنوان نهاد مرجع، برای برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن مستقر شده بود.