العالم - ایران/ سیاسی
یک سخنگوی سازمان ملل متحد گفته ایران مجدداً حق رأی خود در مجمع عمومی این سازمان را به دست آورده است.
خبرنگار خبرگزاری رویترز گزارش داده ایران بعد از کمک آمریکا به تسهیل انتقال وجوه بلوکهشده در کره جنوبی، حداقل مبلغ مورد نیاز برای برخورداری از حق رأی (حدود ۱۶ میلیون دلار) را پرداخت کرده است.
سخنگوی سازمان ملل گفت: «جمهوری اسلامی ایران پرداختهای لازم برای کاستن از بدهیهای معوقهاش را انجام داده است.»
«مجید تخت روانچی»، نماینده ایران در سازمان ملل متحد این خبر را تأیید کرد. او در توییتر نوشت: «تحریمهای غیرقانونی آمریکا مردم ما را فقط از دارو محروم نکرده است؛ این تحریمها موجب شدهاند ما توانایی پرداخت بدهیهای معوقه خود به سازمان ملل را هم نداشته باشیم.»
وی در ادامه اضافه کرد: «بعد از ۶ ماه فعالیت در این خصوص، سازمان ملل امروز اعلام کرد این وجوه را دریافت کرده است. تمامی تحریمهای غیرانسانی باید همین الان رفع شوند.»
«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه ایران هفته پیش نامهای درباره معلق شدن حق رأی ایران به «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل نوشته بود.
او پنجشنبه هفته گذشته در توییتر نوشت: «در دنیای حقایق وارونه، سازمان ملل ایران را به دلیل بدهی، از حق رأی در مجمع عمومی سازمان ملل محروم کرد. آنچه در نظر گرفته نشد این است: تروریسم اقتصادی به ایران اجازه پرداخت بابت غذا نمیدهد چه برسد به بدهیهای سازمان ملل. این نامه من به آنتونیو گوترش است. پینوشت: سازمان ملل میتواند این پول را از محل ۱۱۰ میلیون دلاری که آمریکا در دزدی دریایی اخیر به سرقت برد نیز به دست بیاورد.»
منظور وزیر خارجه ایران از سرقت ۱۱۰ میلیون دلاری آمریکا، اقدام واشنگتن در فروش حدود ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران بعد از توقیف یک نفتکش است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس چند روز پیش گزارش داده بود آمریکا ۲ میلیون بشکه محموله نفت نفتکش «آشیلاس» که در سواحل فجیره امارات توقیف شده بود را به قیمت حدوداً ۵۵ دلار به ازای هر بشکه فروخته است.
دولت آمریکا هنگام صدور دستور توقیف این محموله مدعی شده بود سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قصد داشته این محموله را به صورت مخفیانه به خارج از ایران منتقل کند. ایران، توقیف این محموله را «دزدی دریایی» توصیف کرد.
«آنتونیو گوترش» چهارشنبه هفته گذشته تهدید کرد که پنج کشور از جمله ایران در خطر از دست دادن حق رای خود در مجمع عمومی این سازمان هستند.
به گفته گوترش، تاخیر در پرداخت حق عضویت ایران در سازمان ملل، مطابق با ماده ۱۹ منشور ملل متحد را علت این مساله عنوان کرده است.
تحریمهای آمریکا و مخالفت این کشور با نقل و انتقال پول توسط ایران در سیستم مالی بینالمللی از دلایل عدم پراخت حق عضویت ایران در سازمان ملل عنوان شده بود.